Det rigges til festivalstart i Trondheim. Foto: Jan Langhaug Jan Langhaug

– Alt er litt større i år enn tidligere. Vi har både flere bryggeri, og et større mattilbud, sier Berit Stærkær som er festivalleder for Bryggerifestivalen.

Hun forteller at det er første gang de får muligheten til å sette opp en full rigg på hele torvet. I den anledning blir det 30 ulike bryggeri å finne bak baren i tillegg til en komplimenterende «foodcourt» med festivalrestauranter.

– Vi er opptatt av samspillet mellom mat og drikke, og vi har derfor fått med oss ulike konsepter innenfor indisk mat, taco, pizza og hamburger som skal passe veldig bra til bryggene.

Berit Stærkær, festivalleder for Bryggerifestivalen. Foto:  OI! TRØNDERSK MAT OG DRIKKE

– I tillegg har vi et nytt konsept fra Kaffekokeriet med matvaffel. Da får man rett og slett vaffel med eksempelvis pulled pork eller fiskekake, sier hun.

Kan ta 3900 gjester

Hun forteller videre at festivalområdet i år har en kapasitet på 3900 gjester. Det vil likevel være åpent for å komme å gå som man vil med mindre det blir stinn brakke. Festivalområdet skal nemlig være helt åpent, og det er ved å kjøpe og bruke festivalens egen myntenhet, «Oi!», man får smakt på ulike brygg.

– Jeg anbefaler folk som vil garantere plass ute å komme på formiddagen siden trykket er størst på ettermiddagen. Blir det fint vær er det alltid stort trykk, sier Stærkær.

Bryggerifestivalen i 2019 var en stor suksess. Foto: Marianne Tønset / Adresseavisen

Ulike brygg hver dag

Ved å kjøpe en «startpakke» til 375 kroner får festivaldeltakere 10 Oi! som kan brukes til å handle ulike smaksprøver blant de over 300 ølene som tilbys. I tillegg får man et eget Bryggerifestivalglass.

– Under korona var festivalen noe redusert. Vi var nødt til å innføre digital betalingsløsning og det var ikke mulig å gå frem til baren. En stor del av festivalstemningen er jo å gå frem til bryggeriet og snakke med bryggeren i det du du handler. Da har også bryggeren anledning til å anbefale brygg han tror du vil like. Nå er dette heldigvis tilbake.

Selv om det man i skrivende stund kan søke og bla i de 350 ulike bryggene som tilbys på festivalen i år på internett har man ingen garanti for at man får smakt på alt man ønsker.

Godt forberedt

– Frem til torsdag så ligger alle bryggene ute, men i det festivalen åpner vil kun det som er tilgjengelig vises på nettsiden. Ikke alt vil være tilgjengelig til enhver tid, og det er opp til bryggeriene selv når de ønsker å legge ut de spesielle sakene. Derfor vil man kunne få opp ulike brygg på torsdag, fredag og lørdag.

– Bryggeriene og vi er godt forberedt på å ta imot mange folk og vi gleder oss til å kjenne på festivalstemningen igjen, avslutter Stærkær.