Torsdag 26.11:

Vi starter like gjerne helga allerede på torsdag, og hvis musikk, og spesielt i sjangeren Americana, er din greie kan du oppleve Hans Stenøien & Sugarfoot på Brukbar/Blæst i kveld klokka 21.

Er du mer interessert i fortball kan du jo få med deg RBK-kampen på Lerkendal. Den franske klubben Saint-Étienne kommer på besøk for å kjempe om poeng i gruppe G i Europa League, og det hele starter 19.00.

Har du en høne å plukke med en mann med machete (eller noe sånt), bør du dukke opp på Familien klokka 22. Der spiller nemlig bandet «Man the Machetes», som ifølge seg selv skal «flørte med punk, rock `n` roll-osende riff, en aggressiv grunnmur som gjør låtene like harde som betong – alt rørt sammen i ei melodisk og catchy blanding». Det høres jo kult ut.

Fredag 27.11:

Fredag betyr i alle fall helg!

Mye musikk preger denne fredagen, og du kan blant annet se The Stonecutters på Cafe Dublin, Barren Womb + Dekstra Large og Daily Hum på Verkstedhallen, Peter Stokstad på Macbeth og Madcap Flyers på Ila brannstasjon.

Klokken 18.00 er det quizkveld på Digs i Midtbyen, og der kan du samle sammen et lag og vinne fine premier.

Fredag kveld kan du få med deg duoen Casa Murilo på Familien og der skal de to britene lage god stemning, loves det. Vi satser på det! Showet starter klokka 21.00.

Casa Murilo har spilt på flere kjente festivaler i Norge. Lørdag spiller de i Trondheim. Foto: Flickr/Creative Commons

Lørdag 28.11:

Lørdag er det julemesse på Lilleby skole fra klokken 11.00 og der kan du kose deg med en vaffel og god gammeldags håndverk av diverse slag.

Klokken 16.00 tennes julegatene i Trondheim, og det skjer selvsagt i Midtbyen. Har dy lyst på litt ekte julestemning og en hel haug med lys, er dette stedet å være. Askepott kommer også!

Har du lyst å feire lørdagen i litt mer rolige former, kan jo kino være tingen. Denne helga er det premiere på fire filmer, blant annet Bridge of Spies, By the Sea, Gåsehud og Himmelen over Havana.

Sistnevnte en dramafilm om livet på Cuba, Fidel Castros sosialistiske paradis. Filmen er regissert av Laurent Cantet som hadde stor suksess med Gullpalme-vinneren Klassen fra 2008.

Gåsehud har premiere- og skal gi deg nettopp det. Foto: Filmweb

Søndag 29.11:

Første søndagen i advent! Om du skal gjøre noe denne helgen, så er det vel å tenne et lys denne dagen.

Det blir også tenning av julegrana på Torvet klokka 17, og det er en klassiker man bør få med seg.

Her kommer grana! Foto: Håvard Haugseth Jensen

Fant du ikke noe du likte? Da finner du flere ting å gjøre i helga her!

GOD HÆLG!