Historiens første Åre Sessions finner sted 29. og 30. april, og markedsføres som skisesongens siste fest og sommersesongens første festival.

Den spesielle vrien her, er at om du kjøper et vanlig heiskort denne helga, får du også et festivalpass med på kjøpet. Konsertene og DJ-settene arrangeres på flere steder rundt omkring i Åre by, med festivalhotellet Holiday Club som sentral, men det presenteres også konserter i selve bakken.

Følg trd.by på Facebook

Punk og pop

Festivalen lover å presentere artister innen et bred spekter pop- og rocksjangre, noe det første artistslippet også signaliserer. Blant annet kommer norgesfavoritten Veronica Maggio , som så sent som i august holdt en svært vellykket konsert under Pstereofestivalen . Til Åre Sessions kommer også dresspunkerne i The Hives , bandet som var blant de verdensledende bandene i garasjerock-renessansen rundt årtusenskiftet. Bandet har holdt en lavere profil de siste årene.

Tredje artist ut er Hurula , som er blitt sammenlignet med band som Broder Daniel og Västerbron. Han kom i år med albumet «Vapen till dom hopplösa», mens han for debuten «Vi är människorna våra föräldrar varnade oss för» høstet flere priser i Sverige. Det samme har siste navn i første slipp, Little Jinder , gjort. Hun har vunnet både Grammis og P3 Guld-priser i popsjangeren, og fikk sitt store gjennombrudd i år med albumet «Allting suger».

Disse fem artistene er klare for Pstereo

Rutinert arrangør

Åre Sessions arrangeres av den svenske konsert- og festivalarrangøren Luger.

- Åre Sessions lages av de samme som blant annet arrangerer festivalene Way Out West og Popaganda, noe som tilsier kvalitet, sier Wenche S. Bendixvold-Ryjord, som er promoansvarlig for festivalen i Trøndelag. Hun forteller at festivalen også er på utkikk etter artister fra Midt-Norge, da de vet at de har en stor potensiell publikumsgruppe her i regionen.

Det endelige programmet vil telle mellom 20 og 30 navn, ifølge arrangøren. Neste artistslipp kommer i januar.

BENDIK: - Jeg trodde vi aldri kom til å bli booket på Pstereo igjen