Mandag åpnet sushi-kjeden Sabrura restaurant nummer seks i Trondheim.
Fredag åpnet en annen sushi-kjede, Sushi Bar, dørene ved Torget. Det er restaurant nummer fire i Trondheim, og ligger i lokalene der Ågot Lian tidligere holdt til.
- Det blir veldig spennende. Vi er veldig fornøyd med beliggenheten, sier driftssjef Martin Stokkan ved Sushi Bar.
Soft start
Restauranten åpnet dørene klokken 11.00 fredag. De har valgt å ikke markere åpningen på en spesiell måte.
- Vi tar en soft start for å få på plass rutinene. Men kokkene er klare, så vi skal levere fra dag én.
I likhet med Sabrura, så satser Sushi Bar ved Torget stort på buffé
- Det blir et lignende tilbud slik vi har på Solsiden, men i tillegg til sushi, så skal vi ha et stort utvalg av varmmat. Du skal kunne spise deg mett, uten å spise sushi. Vi prøver å appellere til alle, sier Stokkan.
- De som leverer god nok kvalitet overlever
Sabrura er et kjent buffénavn i byen. I tillegg finner du Besuto Sushi på Trondheim Torg, et par steinkast unna den nye Sushi Bar-restauranten, som også byr på sushibuffé.
- Som vi har sagt tidligere, så mener vi at de som leverer god nok kvalitet overlever. Og det har vi tenkt til å levere, vi har noen av de dyktigste kokkene våre på denne restauranten, sier Stokkan.
Sushi-restaurant i Midtbyen gikk konkurs
Disse restaurantene i Trondheim er blant Nordens beste
Frykter ikke konkurransen
Besuto Sushi åpnet dørene i august, og ønsker sushi-naboene velkommen.
- Ikke noe er bedre enn at flere mennesker spiser sushi, sier daglig leder Rune Granheim ved Besuto Sushi.
- Hva tenker du om konkurransen?
- Konkurransen blir større, det er jo klart, men vi må bare fokusere på oss selv, sier Granheim, som er godt fornøyd med det første halvåret på Trondheim Torg.
- Vi ligger jo litt vanskelig til oppe i tredjeetasjen, men det har gått ganske bra så langt. Vi er veldig fornøyde med starten, og det virker som kundene også er fornøyde, sier Granheim.