17 - 19. desember popper det opp et spesielt julebord i Frimurerlogen i Trondheim. Folkene som står bak er nemlig noen av byens dyktigste på sine felt.

Thomas Eidsaune, som tidligere jobbet ved Brygghus9, skal sammen med Morten Hermanstad stå for en seksretters meny. Brygg-gründerne på Bakklandet, Taps, står for ølet. Jørgen Dons, barsjef på Raus og en av verdens beste bartendere, står for barkartet. Og om det skal være litt kaffe til dessert, så stiller Jacobsen & Svart, som nettopp åpnet kaffesjappe på Adressahuset, opp.

I tillegg skal graffitiartisten Jørgen Sellevold sette sitt preg på foajéen i Frimurerlogen.

- Dette er mer som en kompisfest for hele byen. Vi er veldig glad i Trondheim og vi følte at dette var noe som manglet, sier Thomas Eidsaune.

Lik trd.by på Facebook

Visste du at du kan spare over 2 500 kroner i året ved å velge riktig kaffesjappe i Trondheim?

- Håper å gå i null

Han forteller at de har lekt med tanken lenge, men at det ble en realitet for noen knappe uker siden.

- Vi kjedet oss litt i desember og tenkte; farsken heller nå gjør vi det, sier Eidsaune.

Han sier at de ikke har ambisjoner om å tjene penger på arrangementet.

- Det er dyre håndverkere som er med på laget, målet er egentlig å bare gå i null. Vi håper å fylle bordene, det vil si 60 gjester hver kveld, slik at vi klarer det, sier Eidsaune.

- Veldig imøtekommende

Og ifølge Eidsaune, så ser det ut til at ordet om drømmelagets julebord har spredd seg.

- Vi var ute i helga for å henge opp plakater. Vi rakk omtrent ikke å dra fra den ene siden av byen til den andre før vi begynte å få henvendelser, sier Eidsaune.

- Vi har også vært aktive på sosiale medier og snakket om konseptet på Radio Trondheim. Folk har vært veldig imøtekommende, så får vi håpe de er like imøtekommende på bookingen, legger han til.

Sent ute med å fikse julebord? Kanskje dette kan være løsningen

Mangler du kjole til julebordet? Her er 18 fine festkjoler i tre prisklasser