I april flyttet konditoriet AT9 inn i de gamle lokalene etter Spontan vinbar i Midtbyen.

Nå bytter de konsept og åpner lokalene sine for andre gang i år. Fra å tilby kaffe og konditorvarer, vil de nå servere japansk og thaimat.

Foto: Richard Sagen

Fra kakedisk til tappetårn

Nå skal de spisestedet servere sushi på japansk vis, forteller eier Birger Gynnhild.

– Til dette har vi en kokk som tidligere har jobbet på Sabrura. Han skal drive kjøkkenet med en kokk som er ekspert på thailandsk mat. Vi tilbyr fersklaget kvalitetsmat i rikelige mengder og smakfull drikke.

Foto: Richard Sagen

Kakedisken har blitt gjort klart til tappetårn og kjøkkenet har blitt tilpasset restaurantvirksomhet. Lokalet bærer fortsatt det samme rustikke preget, men sofaer og lave stoler har blitt byttet ut med sitteplasser som er tilpasset spising.

Plass til 50

Foreløpig venter restauranten på sjenkebevilgning og tilbyr derfor et utvalg av alkoholfrie cocktailer, øl og brus.

– Vi har fått gode tilbakemeldinger på det vi har servert tidligere, men lokalet har tidligere vært for stort i forhold til antall besøkende. Nå har vi lengre åpningstider med plass til 50 gjester samtidig. Da vil virksomheten bli mer lønnsom, mener Gynnild.

Foto: Richard Sagen