Mandag kveld arrangeres Vinterlyd på Torvet i Trondheim. P4 og Kreftforeningen har med seg flere populære artister for å lage en gratiskonsert til støtte for Kreftforeningen.

Marcus og Martinus er blant årets trekkplaster. De populære tvillingene forteller at Trondheim er deres favorittby. Les intervjuet og finn ut hvorfor her.

Lik trd.by på Facebook!

Ikke skulk skolen

Det er ingen vits i å skulke skolen. Selve konserten starter ikke før klokken 18.00 og varer til klokken 19.30. De som stiller som opp før klokken 14.00 vil bli vist bort fra området.

Kle deg godt

Med engasjerte artister på scenen er det kanskje lett å hoppe seg varm, men det blir fort mange timer utendørs og mye venting under Vinterlyd. Pass derfor på å kle deg godt på bena og på kroppen.

Møt til riktig tid

Det er ikke vits i å møte opp lang tid før aktivitetene på området starter. Artistene vil ikke komme til området før konserten skal starte klokken 18.00.

Slik så det ut da rundt 10 000 møtte opp for å se blant andre Marcus og Martinus og Isac Elliot på Torvet i fjor.

Avtal møtested

Det kan være lurt å gjøre seg kjent på området. Sjekk hvor utgangene fra området er, og avtal et møtested med dine venner og familie i tilfelle dere skulle komme bort fra hverandre. Det vil bli svært folksomt på Torvet mandag kveld, sier presserådgiver Arild Domaas i Kreftforeningen.

- Vi hadde 15 000 mennesker på konserten i Bergen og det blir sikkert ikke færre på Torvet i Trondheim, sier Domaas.

Ta med mamma og pappa

Ok, det er kanskje litt flaut å si til mamma og pappa at du synes Marcus og Martinus eller Julie Bergan er søt, men ta dem likevel med på konsert slik at de også får høre musikken du liker! Arrangørene anbefaler at alle barn på 13 år og under har følge med en foresatt eller eldre venner.

Artistene

I kveld er det Paperboys som starter showet. Det har vært stille rundt Vinni & co. i lang tid, men like før vinterlydkonsertene lanserte de deres nye album «Be like water». Andre artister er Staysman & Lazz, Katastrofe, Innertier, Morgan Sulele, Julie Bergan og Robin & Bugge. Popfavorittene Marcus og Martinus avslutter konserten.

Fjernet to sanger

Arrangørene av Vinterlyd har valgt å fjerne Robin og Bugges «Fuck you» og Staysman & Lazz sin «En godt stekt pizza» fra programmet etter at publikum på tidligere Vinterlyd-konserter har reagert på drøye sangtekster. Disse sangene blir erstattet av andre sanger.

Presserådgiver Arild Domaas i Kreftforeningen vil ikke si de har bommet på valget av artister, men at de har valgt å endre programmet slik at det er bedre egnet for et ungt publikum.

- Valg av artister handler utelukkende om å få flest mulig folk til konsertene for å støtte en god sak. Vi har kanskje vært litt ivrig. Jeg vil ikke si at vi har bommet, men vi har fått langt flere yngre publikummere enn det vi er vant til, og derfor må vi gjøre noen grep, sier Domaas.

Forsiktig foran scenen: Det kan bli mye trengsel foran scenen. Ikke dytt for å komme lenger fram. Blir det for trang, bør du bevege deg skrått bakover og ut mot siden. Lytt til beskjeder som gis fra scenen, og ikke vær redd for å be om hjelp. Hjelpekorset er på konserten for din sikkerhet.

Se lesernes bilder fra Vinterlyd 2015 her.

Pass på hørselen

Dersom du skal stå rett foran scenen bør du bruke hørselsvern eller ørepropper. Husk at det blir mange konsertmuligheter senere i livet, og da vil du ha hørselen i god behold for å kunne nyte dem.

Kjendisjakta

Artistene vil bli fraktet til og fra konsertområdet. De kommer til området kort tid før konsertstart, og forlater området umiddelbart etter konserten. Arrangørene ber derfor om at publikum beveger seg bort fra området når konserten er ferdig, slik at det ikke blir trengsel.