Det er mange spennende og varierte arrangementer denne helga, og her tar vi med hele 14 av dem. Om du vil se en større oversikt, sjekk vår eventkalender trd.events!

Strikk og lytt

Hvor: Trondheim folkebibliotek

Når: Torsdag, klokken 17.30 til 18.30

Er du glad i å hekle, sy eller strikke, og foretrekker å bli underholdt mens du holder på? Trondheim folkebibliotek inviterer til høytlesning av gode fortellinger og dikt. Det blir også servert kaffe og te, og du kan også komme for å lytte uten håndarbeid også!

Bli underholdt av høytlesning mens du holder på med håndarbeid! Foto: Glen Musk

Forestilling: Rotsekk

Hvor: Verkstedhallen

Når: Torsdag, klokken 19.00 til 20.30

På scenen finner du Ole Christian Gullvåg, og Aslak Moe har regien. Her kan du få gi følelsene en omgang, med en monolog om det å gråte hver gang fotballaget du er supporter for spiller kamp, og alt det andre fotballen kan utfordre følelseslivet på. Les mer på trd.events.

Kino på Cinemateket

Hvor: Cinemateket

Når: Fredag, lørdag og søndag, ulike klokkeslett

Denne helga viser Cinemateket i Trondheim fire forskjellige filmer. Både torsdag og fredag kan du se Profondo rosso og The Square, og sistnevnte kan du også se lørdag og søndag. Fredag og lørdag kan du se Nærkontakt av tredje grad, og søndag kan du også oppleve filmen Wonderstruck.

Trondheims nyeste kino, Cinemateket, åpnet i september i fjor. Foto: Alf Simensen

Meksikansk matlagingskurs

Hvor: Rosenborg ungdomsskole

Når: Fredag, klokken 17.00 til 20.00

Glad i meksikansk mat? Denne kvelden holder kokk og konditor Rosalia Redondo fra Mexico kurs! Her kan du lære å lage tortillas, tamales, quesedillas, gryteretter, salsa og desserter. Les mer om kurset her.

I helga kan du delta på kurs for å lære å lage meksikansk mat. Foto: holbox / Shutterstock / NTB scanpix

Filmpremierer på Trondheim kino

Hvor: Nova og Prinsen kino

Når: Fredag, ulike tidspunkt

Denne helga er det premiere på fem ulike filmer hos Trondheim kino. For de minste har du «Det elleville nøttekuppet 2», og i tillegg har du dramakomedien «Downsizing» med Matt Damon, «Menn skal ikke gråte», komedien og «Pitch Perfect 3» og «Three Billboards Outside Ebbing, Missouri».

Premiere på Trøndelag Teater

Hvor: Trøndelag Teater, Hovedscenen

Når: Fredag klokken 19.30, lørdag klokken 18.00

Om du likte Doppler, kan du ifølge teateret også glede deg til Ubu. Det samme kunstneriske teamet er tilbake for å lage forestilling om den gale Ubu. I denne oppsetningen kan du få oppleve nesten hele ensemblet på Trøndelag Teater på scenen! Les mer om forestillingen her.

Forestilling: Mannen i speilet

Hvor: Olavshallen

Når: Fredag, klokken 19.00 til 20.00

Alexander Skadberg er grunnlegger av Alexanders Metode, og har i 5 år reist Norge på kryss og tvers med foredrag om ADHD og psykisk helse for barn, ungdom og voksne. Skadberg tok utgangspunkt i egen barndom og skrev en forestilling om rus, overgrep og psykiatri. Den skal han spille 40 ganger - og nå i Trondheim på fredag.

Det første året på videregående fikk Alexander Skadberg i oppgave om å fortelle om sitt eget liv for klassen, det endte med at han holdt et foredrag for hele skolen. Slik begynte han å holde foredrag om psykisk helse, men nå har livshistorien hans og temaet blitt til en forestilling. Foto: HÅVARD TANCHE-LARSEN KNUTSEN

Konsert: LOST IN LNDN//Emma

Hvor: Teaterhuset Avant Garden

Når: Fredag, klokken 19.30 til 23.30

Bandet Lost in Lndn er aktuell med deres andre singel, «Somebody Like You». Låta hadde premiere på P3, ble listet på New Music Friday, samt havnet på topp tre på «Norway Viral 50» på Spotify.

Untzkapens Hotell

Hvor: Diskoteket

Når: Fredag, klokken 21.00 til 02.00

Denne fredagen blir det mye UNTZ! Untzheimer består av Tomas N. Smågesjø på synth og gitar, og Axel Tidemann på trommer og synth. Bandet oppsto i januar 2015, og har spilt under Trondheim Calling 2017, Byscenen i mai og Studentersamdundet i august. Lørdag returnerer også klubbkonseptet Frekk + Freidig, med Marie Komissar!

Det blir konsert på Diskoteket på fredag. Foto: Kjell A. Olsen

Tuva Fellmann: - Er det noen som vil snakke om sex på radioen? Ja, jeg!

De unges nyttårskonsert

Hvor: Byscenen

Når: Lørdag, klokken 17.00 til 19.00

Luftforsvarets musikkorps byr opp til storslagen og variert konsert! For fjerde år på rad utfordrer de morgendagens artister fra Trondheim kommunale kulturskole. Nidaros danseklubb skal også sørge for nyttårsvals! Les mer om konserten her, på trd.events.

Luftforsvarets Musikkorps spilte musikk i Prinsenkrysset i fjor for å tilgjengeliggjøre korpsmusikk og skape blest om konserten «Musikk som våpen». Lørdag byr de opp til nyttårskonsert på Byscenen. Foto: Christine Schefte

Brygga Records Label-kveld

Hvor: Habitat

Når: Lørdag, klokken 19.00 til 01.00

Brygga Records inviterer til label-kveld på Habitat, med Kings of The Valley, Sivert Ericson og The Sideways. Kings of The Valley slapp sin debut-EP i 2017, har gode anmeldelser og to av tre låter har blitt anbefalt av Urørt. Sivert Ericson spiller trøndersk indiemusikk, og skal for første gang på lenge spille konsert med fullt band. The Sideways er et ung og fremadstormende band som går motstrøms med utdaterte orgler, båndekkomaskiner og gamle rørlamper. Noe for enhver denne kvelden!

Samfundsmøte: Ett år med Trump

Hvor: Studentersamfundet

Når: Lørdag, klokken 19.10 til 21.00

For ett år siden ble The Donald innsatt som president av De Forente Stater. Det har vært et år på godt og kanskje mye vondt, og Samfundet skal derfor se tilbake denne kvelde. Hva har fungert, og hva har ikke fungert?

Hvordan har det egentlig gått med The Donald? Foto: Pablo Martinez Monsivais, AP

Klubb FREEK-I-NATT #7

Hvor: Kunsthallen

Når: Lørdag, klokken 22.00 til 02.30

Freek-i-natt er et klubbkonsept som ble skapt av en nederlender i trøndereksil, som ville vise trønderne hvordan klubbing gjøres på «ekt Amsterdam» måten. Konseptet har tidligere hatt utsolgte kvelder på Digs, Rockheim og Sukkerhuset - denne lørdagen er det Kunsthallen som blir gjort om til nattklubb! Les mer om arrangementet på trd.events.

Klubbkonseptet Freek-i-natt skal gjøre om Kunsthallen til nattklubb denne helga! Foto: THORLEIF KVINNESLAND

Konsert: Lekende Lett

Hvor: Studentersamfundet, Knaus

Når: Lørdag, klokken 23.59 til 00.59

Lekende Lett er en duo fra Bergen som mikser R'n'B og Miami Bass med norske tekster. Første singelen kom i 2016, og bandet har gjort seg bemerket med intervjuer i D2, Natt og Dag og Tidal.

Er det noe som engasjerer deg ekstra mye? Skriv til oss! Send debattinnlegg til trd.by@adresseavisen.no