Den kommende helga har et bredt spekter av arrangementer, konserter og show du kan oppleve - sjekk våre anbefalinger her!

Skatekamp for jenter

Hvor: Trikkestallen

Når: Fredag til søndag

Skatecampen er for jenter fra 12 år og oppover, og på absolutt alle skatenivåer. Dette bildet er tatt under campen i 2015. Foto: Håvard Jensen

Denne helga jages gutta ut av skatehallen når «skatecamp for jenter» arrangeres i Trikkestallen i Trondheim. Fredag til søndag skal Trikkestallen fylles med jenter og kvinner fra 12 år og oppover, der det vil være et tilrettelagt opplegg for alle ferdighetsnivå. Om du ikke har eget brett kan du få låne utstyr, og en rekke instruktører, deriblant Tonje Pedersen, regjerende norgesmester i skating, deltar for å instruere deltakerne.

Konsert: Nico & Vinz + Support: SIX60

Hvor: Byscenen

Når: Fredag, start klokka 22.00, dørene åpner 21.00

Fredag opptrer Nico & Vinz på Byscenen. Foto: Terje Elverum

Duoen har gjort en enorm internasjonal suksess, og gjester denne fredagen Bycenen i Trondheim. Du har omtrent ikke levd de siste årene om du ikke har fått med deg superhiten «Am I Wrong», som ble sluppet i 2013. Siden den gang har duoen turnert verden over, og holdt konserter i over 25 land.

Det er fortsatt billetter igjen (!), og aldersgrensa er satt til 18 år.

Konsert: Eva Weel Skram

Hvor: Olavshallen

Når: Lørdag, start klokka 19.30

Eva Weel Skam er for mange kjent fra bandet Eva & The Heartmaker, og har også vært med i det populære TV-programmet «Hver gang vi møtes». Hun har hatt konserter med to utsolge hus på Byscenen tidligere, og spilte gså under Olavsfestdagene.

For de som forelska seg i fjorårets julekalender på NRK, Snøfall, var det faktisk Weel Skram som hadde tittellåten «Selmas Sang». Arrangørene opplyser at det er få billetter igjen, så her må du være snar om du vil oppleve konserten lørdag.

Feminalen

Hvor: Teaterhuset Avant Garden og Moskus

Når: Fredag til søndag

For fjerde år på rad går Feminalen av stabelen. Feminalen er en musikkfestival, med et fokus på å bedre kjønnsbalansen i musikkbransjen. Derfor, i tillegg til et musikalsk program, vil det også være faglig innhold der det diskuteres utfordringer knyttet til kjønn i bransjen.

I løpet av helga blir det mye musikk med lovende artister, med blant annet Kaja Gunnufsen som skal levere melodiøs poesipop, den rå trønderske dj’en Purpurrpurple skal få folk til å danse i høstmørket og den eksplosive svensk-samiske hiphop-artisten Maxida Märak kommer også. I tillegg blir det kurs for unge musikkspirer, og ikke minst en skikkelig fest!

Odd-Magnus Williamson - Min pappas porno

Hvor: Olavshallen Lille sal

Når: Lørdag, start klokka 19.00 og 21.30

Foto: Anders Holstad Liilleeng

Denne forestillinga har faktisk hatt så stor etterspørsel at Olavshallen måtte sette opp en ekstraforestilling! Lørdag kan du derfor oppleve Odd-Magnus Williamson to ganger samme kveld, om du virkelig er en ihuga fan.

Forestillingen er basert på en sann historie, og balanserer hårfint mellom det komiske og det triste. Forestillingen har høstet terningkast i aller øverste toppsikte, og kan derfor være verd turen skal vi tro en rekke anmeldere.

Retro antikk og samlemesse

Hvor: Trondheim Spektrum

Når: Lørdag, start klokka 10.00 og søndag, start klokka 11.00

Er du glad i skikkelige bruktkupp, unike gjenstander og samleobjekter? Da bør du ta turen til Trondheim Spektrum på lørdag. Messen har betalingsterminal, og selgerne har varslet at de vil by på alt fra porselen, smykker, instrumenter, tekstiler og fiskeutstyr, med mye mye mer.

Konsert: Oslo Ess + Support: Blånæggel

Hvor: Byscenen

Når: Lørdag, start klokka 22.00

Bandet Oslo Ess spiller på Byscenen lørdag. Foto: Vegard Enlid

Rockebandet fra Oslo skøyt fart inn i 2916 med albumet Konge Uten ei Krone, der flere av singlene fikk topplassering på VG-lista. Bandet har nå gitt ut fire album, og har høstet både lovord og skyhøye terningkast.

Lørdag kan du oppleve punkrockerne på Bycenen, der aldersgrensa er 18 år denne kvelden. Dørene åpner 21.00.

Halloween på Trondheim kino

Hvor: Prinsen Kinosenter

Når: Fredag til søndag

Prinsen Kinosenter pyntes til halloween denne helgen. Foto: Jarand Boge

Selv om selve halloweendagen først er på tirsdag, kommer førstkommende helg til å være preget av ekstra skumle greier. Er du gira på å dra på kino, og er fan av skrekkfilmer, er Prinsen Kinosenter et mekka denne helga.

Lørdag viser kinoen skrekkfilm som nattkino, og du kan velge mellom filmer som IT, Tragedy Girls, Annabelle 2: Creation, Happy Death Day, Mother! og Thelma. Trondheim Kino ønsker kinolystne velkommen - om de tør!

RBK - Stabæk

Hvor: Lerkendal

Når: Søndag, start klokka 18.00

Rosenborgtrener Kåre Ingebrigtsen har aldri vunnet gull på Lerkendal, og Rosenborg har faktisk ikke blitt mester foran egne fans siden 2010. Det kan fort endre seg førstkommende søndag!

Med fire serierunder igjen kan Roseborg sikre seg gullet allerede på søndag, og om du er gira på en skikkelig gullfest kan det være lurt å ta turen til Lerkendal!

Uka: Gjenbruksdagen

Hvor: Samfundet

Når: Søndag, start klokka 12.00

Fredag og lørdag kan du levere inn klær du ikke lengre vil ha selv, i bytte mot kuponger som du kan bruke på selve Gjenbruksdagen på søndag. Prisløs Redesign arrangerer også sykurs denne dagen, hvor du kan lære å gjøre om gamle klær til moderne bærenett.

Prisløs Redesign er en gjeng som er glaf i gjenbruk, og vil arrangere sykurs på Gjenbruksdagen søndag. Dette bildet er fra butikken deres. Foto: Helene Mariussen

Det vil også være foredrag om bruk-og-kast-kulturen mange av oss er en del av, og du kan få hjelp med å reparere for eksempel slitte jeans eller pusset gamle smykker.

Hold deg oppdatert! Følg Trd.by på Facebook

Foto: Jarand Boge