Det er mange spennende og varierte arrangementer denne helga. Om du vil se en større oversikt, sjekk vår eventkalender trd.events.

Kinopremierer

Hvor: Trondheim Kino

Når: Torsdag og fredag

Nå på torsdag kan du enten se «Maharshi» eller «Ung flukt». Fredag er det premiere på seks ulike filmer, der du kan se «Ciemno, prawie noc», «Mellom linjene», «Pokémon: Detective Pikachu», «Stalker». «Student of the year 2» eller «The hustle». Snurr film!

Beryl Diane DJ

Hvor: Brasserie Britannia

Når: Torsdag, fredag og lørdag, fra klokka 20.00

Beryl Diane har vært ambassadør for sør-afrikansk house og elektronisk musikk siden 2009, og har blant annet utviklet de globale musikklistene til kleskjeden Monki og H&M. Denne helga kommer han til Brasserie Britannia.

Trondheim Jazzfestival

Hvor: Ulike steder i Trondheim

Når: Onsdag til søndag

Trondheim Jazzfestival har helt siden 1980 levert jazzopplevelser til trøndere og besøkende i Trondheim i mai. Du kan blant annet dra på dobbeltkonsert med Beady Belle og Tony Allen på Byscenen torsdag, oppleve kvartetten ADHD fra Reykjavik på Lokal Scene fredag, og på lørdag holder jazzlinja på NTNU 40-års jubileumskonsert på Dokkhuset! Samme kveld fortsetter også festen på Studentersamfundet.

Stjørdal motor show 2019

Hvor: Den nye Stjørdalshallen

Når: Fredag og lørdag klokka 10.00

Ikke helt i Trondheim, men jaggu ikke langt unna. Stjørdalshallen fylles med alt fra gatebiler, superbiler, racerbiler, sportsbiler og MC. Det holdes åpent fram til 18.00 begge dager.

Spartan Workout's trappechallenge

Hvor: Granåsen

Når: Lørdag klokka 10.00

Lørdag blir det trappeløp-konkurranse i Granåsen. Foto: Mariann Dybdahl

På lørdag blir det arrangert trappeløp med tidtaking og premiering, i tillegg til at det settes opp en hinderløype tilrettelagt for den yngre garde. Det er dame- og herreklasse, og ulike aldersklasser.

#MillionsMissing Trondheim

Hvor: Nordre

Når: Lørdag klokka 12.00 til 13.30

Millionsmissing er en global bevegelse og synlighetsaksjon, som avholdes hvert år i forbindelse med den internasjonale ME-dagen den 12. mai. I fjor var det markeringer i over 100 byer rundt omkring i verden, og i år forventes det enda flere.

Formålet med aksjonen er å synliggjøre alle pasientene som mangler fra samfunnet, samt å bidra til økt bevissthet om ME, og mer støtte til biomedisinsk forskning. Det vil bli holdt appeller fra fagmiljø og politikere, og utstilling av pasienters sko med en personlig hilsen. Det vil også være musikalske og kunstneriske innslag. Les mer på trd.events!

Analog dag

Hvor: Midtbyen

Når: Lørdag klokka 10.00 til 22.00

Hvet du hvor stor del av dagen din du bruker foran en skjerm? På lørdag er målet å ta et skritt tilbake, observere skjermbruken og skape bevissthet. Trondheim Sjakkforening, Rockheim, Cinemateket, folkebiblioteket, Byhaven, Olavshallen - det er mange aktører som vil bidre til en levende, analog dag.

Upolert: Skrivefestival på analog dag

Hvor: Magistratsalen, Trondheim folkebibliotek

Når: Lørdag klokka 12.00 til 16.00

Det blir satt opp fire skriveworkshop’er innenfor forskjellige sjangre, og du velger selv om du ønsker å ta del i én eller flere. Hver workshop varer i 45 minutter, der du lærer om hvordan du kan komme i gang med skrivingen, workshop med tegneserier, dikt og sangtekst. Dette er gratis for alle som er under 25 år - les mer på trd.events!

Trondheims-Ørn - Sandviken

Hvor: Ørn Arena

Når: Lørdag klokka 17.00

Etter tre poeng borte mot Lyn, er det Sandviken som står for tur på Ørn Arena. I tillegg er det offisiell åpning av Koteng Arena, samt direktesendt kamp på NRK TV.

Union blues cup 2019

Hvor: Hjorten Scene

Når: Lørdag klokka 19.00

Bandet Pristine fra Tromsø og Kautokeino vant finalen i Union Blues Cup under Notodden Blues Festival i 2015. Foto: Gitte Johannessen/NTB

På lørdag er det regionalt uttak i en musikkonkurranse der vinnerbandet kåres til Union Bluesband, og blir premiert med en landsomfattende turnné. De to beste bandene går til semifinale og finale på Notodden Blues Festival 2. og 3. august! Les mer på trd.events.

Ranheim - Vålerenga

Hvor: Extra Arena

Når: Søndag klokka 18.00

Forrige runde ble det seier borte mot Brann, og denne søndagen er det Vålerenga som gjester Extra Arena. Rosenborg spiller borte mot Lillestrøm, lørdag klokka 18.00!