- Målet er at det skal bli et folkelig engasjement på denne plassen, sier direktør og drivkraft for Meta.Morf, Espen Gangvik.

Søndag åpnet det en lysinstallasjon i Adressaparken i forbindelse Meta.Morf, som arrangeres av TEKS (Trondheim Elektroniske Kunstsenter).

Følg trd.by på Facebook

Fantasien setter grenser

Prosjektet i parken er et resultat av en ukes lang workshop med deltakere fra hackerspace miljøer i Praha (CIANT og Brmlab) og Trondheims Hackheim sammen med Institutt for elektronikk og telekommunikasjon, NTNU, som en del av årets Meta.Morf.

Adressaparken er bygd opp med en skjult infrastruktur som inneholder ulike type sensorer til bruk for interaktive installasjoner i parken. Lysinstallasjonen er et samarbeid mellom kommunen, Adressa og NTNU, hvor IET på NTNU står for det tekniske.

- Denne installasjonen er laget sånn at man kan legge til funksjoner som er interaktive mot smarttelefoner. Det er bygd opp ganske enkelt som et eksperiment, men kan fort utvikles til å bli noe skikkelig spektakulært der man kan se former, bilder og portretter for eksempel. Det er bare fantasien som setter grenser, sier Gangvik.

Parken er i seg selv bygd opp slik at lyden og lysinstallasjonen er koblet opp mot en scene der parken starter, slik at det er mulig å ha aktiviteter både med installasjoner og opptredener.

- Hvis noen for eksempel spiller på den scenen, er det superenkelt å for eksempel få taket inni tunnelen til å være "diskolyset" til scenen. Her er det snakk om noen tastetrykk. Adressaparken er egentlig et laboratorium du kan bruke til det du vil, sier han.

Skal utvikles

I dag kan du se en lysinstallasjon som skifter farge ved bevegelse, men Gangvik mener at det kan bli så mye mer.

- Vi skal diskutere hva vi vil gjøre videre, men vi tenker at prosjektet skal kunne brukes i andre sammenhenger. Det vil i alle fall leve videre. NTNU har også eksperiment-planer for tunnelen, og for byen er dette kjempespennende, sier Gangvik.

Glad i festival? På lørdag arrangeres Trondheim Vegan Fair, og i år har den fått mer kjøtt på beina!

Utstillingen er en del av Meta.Morf, som er Norges største festival for kunst og teknologi, arrangert av TEKS - Trondheim Elektroniske Kunstsenter.

Årets utgave av Meta.Morf varer i to måneder, fra 10. mars til 8. mai. 10.-13. mars startet de med en åpningsfestival, med en av hovedutstillingene på Trondheim Kunstmuseum - Gråmølna, med tittelen «Nice to be in orbit!».

Her er 10 uforglemmelige festivaler du bør sjekke ut!