Har du lagt merke til at du ofte får 0,4 liter når du bestiller en halvliter?
– Den gode, gamle halvliteren forsvant i Stavanger for omtrent syv til åtte år siden, forteller salgssjef i Ringnes Bryggeri, Christian Gundersen.
Men «trenden» med å selge 0,4-litersglass med øl i stedet for halvliterglass begynte på Østlandet.
Gjør du dette, kan alt ditt fremtidige øl bli flatt
Nærmere bestemt på Aker Brygge for cirka 10 år siden.
– Det startet i Oslo, men nå er det slik nesten over hele landet, sier han.
Halvliteren er rett og slett for dyr. Det er det flere grunner til.
– Det er utelivsbransjen selv som ønsker å selge 0,4. Folk går ut sent og ofte har ikke utestedet skjenkebevilling lengre enn til 02.00. Da får de ikke mye tid til å selge drikkevarer før det stenger.
Faktisk.no: «Øl og vin blir fin, mens vin og øl blir krøll»?
For kort salgstid
Det er flere utesteder som har rimeligere øl før et gitt klokkeslett, og som også har studentpriser. Det er for å lokke folk til å gå ut tidligere, sier Gundersen.
Kanskje hadde ølen blitt billigere dersom folk gikk tidligere på byen, tror Gundersen:
– Det er slett ikke umulig at drikke generelt hadde blitt billigere hvis folk var lengre på byen. Alle vi i bransjen ønsker at folk skal droppe de lange vorspielene og gå ut tidligere.
Finnes fortsatt noen steder
Det er derimot mulig å oppdrive halvliteren hvis savnet er skikkelig sterkt.
– Den gode gamle halvliteren er å oppdrive på flere av de brune pubene for eksempel, tipser Gundersen.
- Ikke bestill ti irish coffee ett minutt før stenging
Denne artikkelen er publisert hos Trd.by tidligere, men deles på nytt til glede for nye lesere.