I kveld braker det løs med Røyksopp og Highasakite, og lørdag topper det seg med Nightwish og Sirens på gressplenen på Sverresborg. Og skal man tro billettsalget, skremmes ikke trønderne av kraftig regnvær.

Lik trd.by på Facebook

- Vi har solgt rundt 7.000 billetter til kveldens konsert med Røyksopp og Highasakite, og morgendagens konsert med Nightwish og Sirens har det blitt kjøpt rundt 7.500 billetter, forteller Kristian Digre i Trondheim Concerts.

På fredag spiller Highasakite og Röyksopp dobbeltkonsert på Sverresborg Foto: OLE MARTIN WOLD

- Bedre enn forventet

Han er meget fornøyd med salget - selv om det er plass til langt flere på arenaen.

- Det har gått mye bedre enn forventet, det er ikke artister vi har regnet med skulle selge ut hele arenaen. Uansett er 7.000 mennesker et høyt tall, så det blir godt med folk under konsertene, sier Digre.

- Blir det utsolgt?

- Nei, jeg tror ikke det.

Under konserten med Åge Aleksandersen og Sambandet skinte sola fra start til slutt, men det ser ikke like lovende ut under helgas konserter. Men Digre er optimistisk.

- Jeg tror regnet gir seg, og det er til og med meldt sol i morgen. Uansett er vi forberedt på alt.

- Tåler mye regn

Under Mark Knopfler-konserten tidligere i sommer hadde det regnet i flere uker i strekk før konserten, og det publikum måtte ta til takke med en våt arena. Digre mener den opplevelsen beviser at Sverresborg kan brukes i alt slags vær.

Nightwish er headlineren på lørdag.

- Det var den store testen, og dekket holdt veldig bra. Hvis det oppstår bløte hull dekker vi de til, men det viser seg at det er veldig god drenering på området.

- Hvilke tips har du til de som trosser regnet for konserter i helga?

- Kle deg etter været, det er bedre å ha en regnjakke med seg enn å bli våt. Dessuten selger vi regnponcho i barene. Det er jo en utearena og vi bor i Trondheim, så det må vi regne med. Men jeg tviler for at det setter noen demper for stemningen, sier Digre.