I nyeste og fjerde episode av tv-serien trd.by night, så treffer vi blant andre igjen taxisjåførene Aaste og Charlotte. Charlotte Dalen (25) er en av få kvinnelige taxisjåfører som kjører på nattetid i Trondheim. Hun trives godt i yrket, og synes de fleste kundene er veldig hyggelige. Dessverre finnes det noen unntak.

Charlotte Dalen (25) er en av få kvinner som kjører taxi i Trondheim på nattestid. Foto: Finn Walther

- Vi sliter mest med at vi er kvinnelige taxisjåfører, som faktisk har dette som jobb. Også blir jeg liksom siste mulighet når de ikke får seg noe på byen, og det irriterer meg, sier Dalen, til trd.by. I tv-episoden (øverst i saken) forteller hun om tilfeller av til dels alvorlige trusler og trakassering.

I episode 1 så vi hva tiggerne i Trondheim opplever på natta.

Savner respekt

De fleste som prøver seg er påvirket av alkohol, men forespørslene kommer også fra menn som er edru. Det synes hun derimot er litt mer hyggelig:

- Da vet du i alle fall at de ikke er dritings, og ikke så desperat, sier Dalen.

For det er ikke alle som forstår at en kvinne på 25 år har fast jobb som drosjesjåfør. Charlotte mener også hun blir undervurdert i jobben sin, fordi hun er kvinne.

I andre episode av trd.by night braker slåsskjempene sammen

Midtbyen i helgene preges ofte av slåsskamper, spesielt med unge menn, sier politiet. Foto: Fra video trd.by night

Tilbyr rygge-hjelp

- Kundene spør meg alltid: «Hva gjør du utenom å kjøre taxi?». De tror ikke at jeg har dette som fast jobb. Også tror de ikke jeg kan kjøre bil, så de skal ofte hjelpe meg å rygge ut og sånn, sier Dalen med et smil, og påpeker til undertegnede at hun kjører rundt 70 000 km i løpet av et år, så rygging har hun blitt ganske god på.

I Trondheim er det kun et fåtall kvinnelige taxisjåfører som kjører på natten. I serien «trd.by night» kan du bli litt bedre kjent med Charlotte og hennes kollega Aaste (under). Se videoen øverst i saken.

Taxisjåfør Aste er stort stt veldig fornøyd med å kjøre folk på nattestid. Foto: Finn Walther

Bruker du fake leg? I episode 3 ser du at det kan koste deg dyrt

Få lignende saker rett i feeden din: Følg trd.by på Facebook