For litt over en uke siden åpnet butikken «Hærlighet - lille København» dørene i Stadsingeniør Dahlsgate på Rosenborg i Trondheim.

- Det har alltid vært en drøm å starte en egen butikk, sier eier Linda Kvam (39) til trd.by.

Følg trd.by på Facebook

Danske merkevarer

Linda kommer opprinnelig fra Ålesund, men flyttet til Trondheim for rundt tolv år siden. Hun har ingen tidligere erfaring med å jobbe med interiør og klær, men har alltid hatt en stor interesse for det.

Derfor bestemte hun seg for å starte en egen nettbutikk, og nå har hun fått sitt eget lokale på Rosenborg hvor hun selger både interiørgjenstander, klær til damer og barn, vesker, småmøbler og håndarbeid.

Butikken til Linda er inspirert av Danmark. Foto: Privat

- Butikken er inspirert av Danmark, og stort sett alle merkene jeg selger er dansk. I tillegg har jeg noen norske merker, blant annet koppene til Guri Schanke, Marius kids, Sweetlights lamper til barn, Rainydays Oslo støvler og mer, sier hun.

Her åpner en 300 kvadratmeter stor interiørbutikk

Vil selge unike gjenstander

Butikken er på rundt 60 kvadratmeter og det er foreløpig kun Linda som jobber der.

- Jeg har også noen lokale folk som hekler og leverer håndarbeid til butikken, i tillegg til ei kvinne som lager egne postere, sier hun.

Butikken selger blant annet barneklær i bambus for de som ikke tåler ull. Foto: Privat

39-åringen påpeker at hun vil selge varer som ikke alle andre har.

- Jeg har tre barn selv og synes at det er artig å handle andre steder enn i de vanlige kjedebutikkene som er på alle kjøpesenter. Det er det som er meningen med denne butikken, at du skal finne klær og skatter du ikke finner overalt, sier hun.

Her har de åpnet en egen bruktbutikk for barn

- Hvordan har det gått siden åpningen?

- Det har vært bra med besøk, i alle fall med tanke på at jeg ikke har markedsført åpningen andre steder enn på Facebook, sier Linda.

Glad i Lego? I denne nye butikken skjuler det seg over én million Lego-klosser