- Mange har spurt meg om kulturen min, da jeg er indianer, og jeg har veldig lyst å dele. Jeg tenker at hvis jeg vil dele, vil nok mange andre også dele, sier festivalsjef Amanda Fayant.

Følg trd.by på Facebook

Oppleve flere kulturer

Lørdag 16. april arrangeres det Mosaic Festival i Trondheim. Her kan du få oppleve kulturen til flere land i verden, blant annet Palestina, Etiopia, Vietnam og India. Fayant kommer opprinnelig fra Canada, der akkurat samme festival har eksistert siden 1976. Det ønsket hun å ta med seg hit.

- Dette er første gang vi arrangerer i Trondheim. Jeg tok kontakt med festivalen i hjembyen min og hørte om det var greit at jeg arrangerte her. Så nå planlegger vi et samarbeid i framtiden, sier hun.

Under festivalen vil det bli både utstillinger, forestillinger, kurs og foredrag. Det vil bli ulike ting som skjer ut i fra hvilket land du besøker. Besøker du Spania for eksempel, vil det bli tradisjonell flamenco-dans.

- Her er det bare å gå inn og besøke, og når du er der kan du kjøpe deg mat eller suvenirer. Hver plass har sin egen ambassadør. Jeg tenker at det er koselig hvis noen ønsker deg velkommen, og at det er et kjent ansikt å forholde seg til, sier hun.

Her er 10 uforglemmelige festivaler du bør sjekke ut.

Ulike lokaler i Midtbyen

Hele arrangementet foregår i Midtbyen, på ulike lokaler. Kina kan du oppleve på Trondheim Taiji Senter, mens Etiopia blir å finne i Parkgården.

- Jeg vil at alle skal møtes i Midtbyen, da jeg synes det er en helt fantastisk plass. Her kan du gå imellom plassene og se de forskjellige kulturene, sier Fayant.

Festivalsjefen har allerede hørt fra flere som er veldig spent, og som ønsker å være med å arrangere til neste år. Hun har allerede hørt med flere byer som ønsker å gjøre det samme, men foreløpig er det kun i Trondheim.

- Vi begynner litt smått, så da tar vi bare festivalen over en dag. Men jeg har veldig lyst til at det skal vokse og vokse, sier hun.