- Jeg ble veldig glad, jeg trodde ikke jeg skulle vinne. Jeg mistenkte en finale, men ikke seier. Jeg fikk litt sjokk, sier 23-åringen.

I helga var det Trondheim Open, hvor bartendere i byen samles for å konkurrere om å lage den beste drinken. 20 forskjellige dommere skal smake på drinkene og til slutt kåre den beste.

- Du skal stille med egen drink, og hvert utested kan stille med fire personer, forteller Skarstad, som jobber på Tag.

«Skogsbær12b»

Med tanke på at det var så mange dommere, ville Skarstad prøve å lage en drink som alle liker - noe som er friskt og godt, men samtidig uvanlig.

- Jeg tok masse friske skogsbær og kokte dem. Så lagde jeg en slags saft av det, med blåbær, bjørnebær, bringebær og rips, og blanda det med irsk whiskey. Til slutt tok jeg på litt lime og sukker for å få en perfekt balanse i drinken, forklarer han.

Etter han fant ut hva han skulle lage drink av, måtte han også lage et navn til den.

- Det var ikke så oppfinnsomt. Jeg tenkte hva jeg hadde i drinken, og hva som er gatenummeret på plassen jeg jobber på, sier han.

Rydda glass først

Skarstad begynte å jobbe i bar for rundt tre år siden.

- Jeg var egentlig rørleggerlærling. Så ringte mamma en dag og foreslo at jeg kunne ta meg en deltidsjobb, slik at jeg kunne begynne å spare til leilighet.

Og dermed fikk han seg en jobb i utelivsbransjen.

- Jeg rydda glass i noen uker. Det synes jeg ikke var så gøy, så en dag stilte jeg meg bare i baren, forteller han.

Med seieren fulgte også en stor pokal.

Fulltid som rørlegger

I dag jobber han som rørlegger på fulltid, men også som bartender i helgene.

- Det er en veldig sosial jobb, jeg blir kjent med mange, og får høre en del røverhistorier.

Og selv om han ofte må prioritere bort å ha fri i helgene, ser han ikke for seg å gi seg som bartender med det første.

- Jeg trives veldig godt her, det føles ikke ut som jobb, mer som lek. Alle er gode venner, sier han.

Favorittdrinker

I tillegg til seriersdrinken er Skarstads to andre favoritter Cosmopolitan og Appletini.

- Da bruker vi eggehvite i begge drinkene, og moser epler til en slags puré til Appletini - og fersk sitronsaft.