Sentrumsforeningen Midtbyen AS omtalte Trondheim som øl-region nummer én på sine hjemmesider.

Det mener ikke Kristoffer Sivertsen i Stavanger Fremskrittsparti (FrP).

– Det handler om kvalitet og ikke kvantitet, sier han.

– Her har vi helt unike produkter og Norges beste øl. Lervig er rangert som det beste norske ølet på flere målinger og er helt i verdensklasse, sier han.

Han nevner noe av det som gjør Stavanger til Norges ølhovedstad:

– Vi har Norges beste nykommerbryggeri, Salikatt. Yeastside og Jåttå Gårdsbryggeri er bare noen av dem som er gode på mikrobryggeri, og det finnes mange flere i distriktet som holder på med spennende greier.

– Vi har Norges beste ølpub i Cardinal og flere ølutsalg. Er det craft beer du er ute etter, har vi både ØST og omtrent hele Fargegata. Og vi har What’s Brewing, en ølfestival om trekker folk fra hele verden.

Mest spennende i Stavanger

Andreas Melvær skrev nylig en kronikk i Rosenkilden om at Stavanger er en vel så verdig øl-hovedstad som Trondheim.

– Det er mye spennende som foregår i begge byene, men det er nok mest spennende her, sier Melvær, som er daglig leder i Melvær&co og festivalmedeier av What’s Brewing.

– Vi har øl i verdensklasse og en helt unik kompetanse.

Denne saken på sentrumsforeningen Midtbyen AS sine hjemmesider fikk Andreas Melvær til å skrive en kronikk. Foto: Skjermdump midtbyen.no

Han håper Stavanger kan få flere ølturister i fremtiden.

– Tenk på vinturistene som drar til vindistrikt som Toscana, Provence og Chianti. Vi kan tiltrekke oss den samme type turisme i ølverdenen.

Trondheim har flest mikrobryggeri

Midtbyen AS sier til Byas at Trondheim i deres øyne er øl-hovedstaden.

– Trondheim er den byen med flest mikrobryggerier, og det var faktisk her det første ølpolet kom. Trenden med mikrobrygging begynte i Trondheim for 20 år siden, sier de.

I Region Stavanger er reiselivsdirektør Elisabeth Saupstad svært positiv til å utvikle Stavanger som ølhovedstad.

– I vårt fylke er vi svært opptatt av matssatsingen, og øl bør jo absolutt være en del av den totale satsingen, i tillegg til at det er veldig trendy om dagen.

Akkurat hvilken by som er øl-hovedstad, er hun ikke så opptatt av, selv om at hun innrømmer at hun ikke forbinder Trondheim med øl.

– Jeg hadde aldri hørt om at Trondheim er en øl-hovedstad og hvis de mener den er det så må vi i Rogaland bare sørge for å bli best og vinne den konkurransen.

Hun tror likevel at litt konkurranse bare er sunt.

– Vi mener jo helt seriøst at vi er matfylke nummer én, mens et annet fylke sier det samme. Det viktigste er jo å understreke at mat er utrolig viktig for Rogaland og en viktig del av reiselivet.

Hold deg oppdatert! Følg trd.by på Facebook