Forrige gang tok vi en prat med Arve Haus, servitør ved Emilies Eld, som kunne dele diverse historier fra julebordsesongen.

Denne uka har vi snakket med Maja Sæther Svenning!

Hvor jobber du nå, og hvilken stilling har du?

- Som bartender på Frati.

Hva gjør du når du ikke jobber?

- Siden jeg studerer går naturligvis en god del tid til dette. Ellers er det nok det «vanlige» svaret; trening og kvalitetstid sammen med venner og familie, i form av bedre middager og turer på dansegulvet.

Hva er den beste låta du hører når du er ute på byen selv?

- Det må være «Be faithful» med Fatman Scoop ft. Crooklyn Clan. Da transporteres jeg rett tilbake til dansegulvet på ungdomsklubben - works everytime! Ellers er god, gammel hiphop aldri feil.

Hva bestiller du aldri når du er ute?

- Huff. Det må nok bli tequila, i alle farger og fasonger. I litt for ung alder var jeg som mange andre uovervinnelig og skulle utfordre en gyllen flaske ved navn Sierra Tequila, noe som resulterte i den korteste bursdagsfesten jeg noengang har feiret. Jeg har lært med andre ord.

Hva er det sjukeste du har opplevd at en gjest har gjort?

- Mitt største øyeblikk var uten tvil da gutta fra Radioresepsjonen var innom og jeg kunne geleide Tore Sagen til toalettet - så starstruck har jeg aldri vært før! Men den sykeste opplevelsen må være den gangen da selveste Snåsamannen var gjest. For å gjøre en historie kort, så etter middagen var fortært tok han seg tid til å «helbrede»(?) en ung jente som kom innom. Jeg visste ikke hva jeg skulle gjøre, men det var jo umulig å ikke stirre. Har aldri sett sjefen min så ukomfortabel før. Fantastisk!

Hva burde gjester tenke på, revurdere eller unngå å gjøre når de er på restaurant eller på byen?

- Er det noe så gi oss beskjed, vi vil alltid gjøre det vi kan slik at gjestene får en flott kveld. Litt tålmodighet, forståelse og ærlighet kommer man langt med. Knipsende fingre derimot har ikke noe for seg, så de er det bare å legge fra seg hjemme takk!

Om du kunne ha festet med tre kjendiser, hvilke som helst, død eller levende – hvem ville det vært?

- Sir Ian McKellen, Jason Momoa (for obvious reasons) og Phoebe fra Friends - tidenes middagsselskap!

Hvem i utelivsbransjen vil du utfordre til å svare på disse spørsmålene neste gang?

- Den kjappeste bartenderen i byen, Torodd Helgesen på Diskoteket.