Det er mange spennende og varierte arrangementer denne helga, og her har vi med ni av dem. Om du vil se en større oversikt, sjekk vår eventkalender trd.events!

Martnan i Trondheim

Hvor: Midtbyen

Når: Siste dag torsdag, klokken 11.00 til 19.00

Få med deg siste dag av årets martna i Trondheim! Foto: Christine Schefte

Årets martna har pågått siden tirsdag, og torsdag er siste dag. På grunn av byggeaktiviteten som foregår på stedet må både boder, scene og alt av aktiviteter flytte på seg.

Martnan befinner seg i år i  Kongens gate fra Torget østover til Apotekerveita, og i Munkegata mellom Torget og Erling Skakkes gate. Her er det over 150 utstillere, konserter, auksjoner, trylleshow og dans.

Omvisning i Stiftsgården

Hvor: Stiftsgården

Når: Hver dag, ulike tidspunkt

Hva med en omvisning i de storslagne, ærverdige salene i Stiftsgården? Foto: Ivar Mølsknes

Stiftsgården er Trondheims offisielle kongebolig, og i perioden mellom 1. juni og 19. august åpnes de storslagne salene for besøkende fra inn- og utland! Omvisningene er på norsk og engelsk hver hele time, på tysk og fransk på bestilling. Les mer på trd.events.

Multisportsuka

Hvor: Skistua

Når: Ut uke 26, i tillegg til uke 27 og 32

Her laget barne flåte av kajakkene under Multisportsuka i 2014. Foto: Mari Vold

Trondhjems Skiklub arrangerer Multisportsuka for barn mellom 8-12 år i skolens sommerferie. Alle ukene arrangeres med utgangspunkt fra Skistua og det er tre hele uker.

Her er nøkkelordene utfordring og mestring gjennom lek! Les mer på trd.events.

P3morgen live

Hvor: Vitensenteret

Når: Fredag, klokken 06.00 til 10.00

Silje, Ronny og Markus hos P3morgen kan gi deg en god start på helga fredag morgen, på Vitensenteret. Foto: NRK

I anledning utstillingen «Bæsjen som ble til kaffe» sender P3morgen live fra Vitensenteret på fredag. Alle som ønsker kan følge radiosendingen fra Vitensenterets bakgård, med servering av kaffe og boller.

Turkarusellen - Geitfjellet

Hvor: Oppmøte på parkeringsplassen på Byåsen butikksenter

Når: Fredag, starttidspunkt klokken 10.10

Hva med en formiddagstur opp til Geitfjellet på fredag? Foto: Rune Petter Ness

Vårens Turkarusell avsluttes med en tur til Geitfjellet! Turløypa går gjenno kuppert terreng tur-retur Byåsen butikksenter, og turen er gratis å være med på.

Kinopremierer

Hvor: Trondheim Kino

Når: Fredag, ulike tidspunkt

Denne fredagen er det premiere på tre nye filmer hos Trondheim Kino. Du kan enten se dramakomedien «Det søte liv», den litt mer mørke komedien «Skyggen fra treet», eller det romantiske dramaet «Ulydighet».

Trondheims-Ørn - LSK Kvinner

Hvor: Utleira Stadion

Når: Lørdag, kampstart 15.00

Trener Thomas Dahle oppildner spillerne rett før avpark mot Kolbotn for litt over ei uke siden. Kampen endte 3-1 til Ørn. Foto: Mariann Dypdahl

I fjor gikk Ørn seirende ut av tilsvarende kamp med resultatet 4-1. I år har LSK Kvinner hatt en sterk vårsesong med ti seire av ti mulige i Toppserien, så lørdagens kamp kan bli spennende!

NKK Trondheim 2018

Hvor: Leangen Travbane

Når: Lørdag og søndag

Slik så det ut under en tilsvarende utstilling i 2007. Foto: Glen Musk

Glad i hunder? På lørdag og søndag blir det internasjonal utstilling, og lydighet- og agilitykonkurranser på Leangen. Det blir bedømmelse av valper og opp til veteraner, som begynner klokken 09.00 begge dagene.

Ranheim - Start

Hvor: Extra Arena

Når: Søndag, kampstart 18.00

I den 15. runden av Eliteserien tar Ranheim imot Start på hjemmebane i fjæra. Dette blir Ranheims siste hjemmekamp før ferien! Klokken 18.00 spiller også Rosenborg mot Sandefjord på bortebane.