Det er mange restauranter å velge mellom i Trondheim. Likevel kan det være vanskelig å velge hvor du skal invitere kjæresten eller en person du er interessert i, ut på date.

Rosenborg spillerne gjør det bra på gressmatta om dagen, og mange av dem har også funnet lykken på hjemmebane. Dette er favorittstedene til tre av Trondheims fotballhelter.

Lik trd.by på Facebook

Hellands to favoritter

Pål André Helland er fra Kyrksæterøra, men har bodd i Trondheim i lengre perioder og har vært sammen med kjæresten sin i mange år. Han forteller at han ofte spiser ute, men at han koser seg litt ekstra på en restaurant i byen.

-Jeg liker AiSuma i Kjøpmannsgata. Det er favorittstedet hvis jeg skal ha meg et finere måltid, og det passer veldig bra for en date, sier han, og legger til:

-Tasting er undervurdert, det er bra mat der også.

Drømmer du om å få en trønder på kroken? Her er 9 gode tips!

Hellands sjekketriks

Helland mener ikke det er noe hokus pokus å invitere med seg den utvalgte ut på date.

-Det viktigste er å prøve. Det verste som kan skje er at man får et nei. Da er man like langt som om man ikke prøver. Det er verdt å ta sjansen.

Og om man først er så heldig å få napp, er det også enkle retningslinjer som gjelder.

-Man må være seg selv. Det skinner gjennom hvis man prøver å være noe annet enn man er. Hvis du ikke er morsom, så ikke prøv å være en moroklump. Og ikke være mer seriøs og velartikulert enn du egentlig enn er, tipser trønderen.

Konradsens anbefaling

Rosenborgs nyeste signering, Anders Ågnes Konradsen, kom til Trondheim fra franske Rennes i sommer. Men kjæresten, høydehopper Linn Vikan, har derimot bodd i byen i mange år.

Til tross for at midtbanespilleren ikke har vært lenge i trønderhovedstaden, har han fått testet noe av det Trondheim har å by på.

-Jeg har spist på Frati to ganger, der har de god mat. Det funker helt fint som date-sted også, sier han.

Frati. Foto: adresseavisen

Gamsten til skogs

Morten Gamst Pedersen kom til Rosenborg i fjor sommer etter mange år i Blackburn. Han bodde lenge på hotell da han kom til byen, og forteller at det førte til mange restaurantbesøk den første tiden.

Når det gjelder date-steder ville han tatt turen til skogs sammen med drømmedama.

-Skulle jeg dratt på date i Trondheim ville jeg gått til Elgsethytta i Bymarka. Laks og lapskaus er perfekt for en date, sier han.

Elgsethytta en rolig vinterdag. Foto: aagot opheim

Singel? Her er sjekke-ekspertens Tinder-tips. Eller du kan se hvordan du ikke skal gjøre det -> Sjekk ut topp 10 Tinder-moments.