Vi har tidligere skrevet om appen «Too good to go», som skal hjelpe spisesteder med å kutte ned på matsvinnet.

Konseptet går rett og slett ut på at spisesteder tilbyr dagens overskuddsmat til en billig penge via appen.

Nå har Quality Hotel Augustin i prinsenkrysset kastet seg på appen.

- Jeg ser ingen logikk i å kaste mat som er fullt brukelig og spiselig. Det gjør faktisk bare vondt. Derfor er dette en vinn-vinn situasjon for begge parter, mener Heidi Falk Nygård, food and beverage manager ved Quality Hotel Augustin.

Følg trd.by på Facebook

Andebryst

Hun forteller at de tilbyr frokost, lunsj og middag gjennom appen. Prisene er henholdsvis 25 kroner, 35 kroner og 45 kroner.

- Det er ikke alle dager vi har lunsj og middag, det skjer primært på bestilling. Men frokost serverer vi hver dag, forteller hun.

På lanseringsdagen på torsdag hadde de dog middag. Og dette fikk de tre første kundene med seg for 45 kroner:

- De fikk med seg andebryst med rotgrønnsaker, stekte poteter og fløtesaus. Og et stykke med sjokoladekake, forteller Nygård.

Heidi Falk Nygård og Mena Monsvoll ved Quality Hotel Augustin. Foto: privat

CIELO-GRÜNDER: Vil «smelte» trøndere med dette nye konseptet

- Ønsker å kaste minst mulig mat

Den første i Trondheim som tok appen i bruk var Mormors Stue.

- Vi ønsker å kaste minst mulig mat, og dette er en fin måte å gjøre det på, sa assisterende daglig leder ved Mormors Stue, Tina Hovelsen, til adressa.no i februar.

Siden den gang har også Melhus Bakeri, Super Hero BurgerDis Café, Alma Mater og Café Ni Muser vært å finne på appen av spisesteder i Trondheim.

Too Good To Go skriver i en pressemelding at de jobber stadig med å få flere spisesteder i Trondheim med på appen.

Miljøbevisst? Her får du 9 smarte tips for å redde miljøet.

BAKKLANDET: Sabrura åpner restaurant

Heidi Falk Nygård og Mena Monsvoll ved Quality Hotel Augustin. Foto: privat