Forrige helg var sterkt preget av både Pride, Kulturnatt og Ugressfestivalen - her har du en oversikt over noe av det som foregår i Trondheim denne helgen.

Trondheim Elektrobyttemarked

Har du elektronikk og gadgets du ikke lenger har bruk for? Da bør du ta dem med til Work Work på søndag. Mellom klokken 15 og 17 arrangeres nemlig Trondheim Elektrobyttemarked, der du kan bytte ut den nedstøva espressomaskinen eller diskettstasjonen fra boden med noe annet. Kanskje en snasen platespiller eller playstation - eller en gameboy?

På Work Work kan du ta med deg duppeditter du ikke lengre har bruk for. Foto: Peter Breivik

Gjenbruksbutikken Postapokalyptisk Supermarked skal også stille med rundt 500 kilo elektronisk gull.

Ny klatrepark på Rotvoll: - Den røde løypa er utfordrende, og den svarte kan man vel kalle hårete

Game of Hansen

Glad i Rolf Gullestad fra Side om side? Den norske komikeren som spiller Gullestad, Hans Morten Hansen, er klar med sitt femte standup-show. Lørdag klokken 19.00 inntar Hansen Olavshallen. Uten sensur formulerer han historier, synsvinkler, påstander og innfall på en sylskarp og vittig måte. Han har tidligere fått ”Komiprisen for beste Stand-Up” for et tidligere show.

Badekarpadlingen

Siden årets fadderperiode har førsteklassingene på NTNU organisert seg sammen for å delta på padlingen, som i år arrangeres for 40. gang. 13 linjeforeninger har deltatt på forberedelsene, men det gjenstår å se hvor mange som klarer å stille med flytedyktige, godkjente flåter lørdag. Det skal være to konkurranser på vannet; fartskar og showkar.

Det blir god underholdning på Badekarpadlingen på Nidelva ved Marinen. Foto: BadCom

- I Showkar er det beste utførelse og dekorasjon som vurderes. Linjene har valgt seg ulike tema, som for eksempel «Game of Badekar», inspirert av Game of Thrones, prinsessetema eller mexicansk tema, med utkledning og det hele. Mange ønsker også å la temaet bli en overraskelse til selve konkurransedagen, sier leder av arrangementscomitéen, Harald Grøndahl.

Konkurransene begynner klokken 12.00 lørdag på Marinen.

Økouka Sør-Trøndelag

Fredag åpner Økouka 2017 der en rekke organisasjoner deltar med varierte aktiviteter. Økouka er en nasjonal feiring av norsk økologisk mat som formidler både råvarer, kunnskap og inspirasjon. Det er femte år på rad Økouka arrangeres i Sør-Trøndelag.Lær hvordan mat og produkter blir laget, få smakebiter og tilbud, hør foredrag og møt økobonden.

I Trondheim åpnes uka klokken 11 på Lilleby på Finnes Kafé, med gammeldags torgmarked hvor du kan få tak i all slags økologiske varer, i tillegg til mange foredrag og kurs.

Lørdag kan du for eksempel dra på kaffebonanza hos Helios, Cafe Le Frere og Kafe Soil, med gratis smaksprøver og andre overraskelser. Det vil være en rekke arrangementer hver dag hele neste uke, og uka rundes av lørdag 30. september.

Kurs i ølbrygging

Lørdag arrangerer Diskoteket kurs i ølbrygging, som holdes av Ølakademiet. Det å brygge øl er ganske enkelt, men det å brygge

godt

øl kan være en helt annen sak. På kurset kan du lære om bruk av bryggerlogg, forskjellige malttyper og dens egenskaper, bryggeprosessen på Beer Breew, nedkjøling og gjæring. Kurset varer i tre timer, og begynner klokken 14.00.

Lyst til å lære å brygge dit eget øl, eller vil du kanskje bare smake på? Da bør du ta turen til Diskoteket. Foto: Kjell A.Olsen

Vil du derimot bare smake på øl, kan du bli med på ølsmaking for to klokken 18.00, også på Diskoteket.

Forskningstorget

Et av arrangementene under Forskningsdagene 2017 finner sted på Trondheim Torg på fredag og lørdag! Om det bor en forskerspire i deg kan det være gøy å ta turen, både for barn og voksne. Her kan du ta del i eksperimenter og ulike forskningsaktiviteter. Du kan lage ditt eget elektroniske navneskilt, prøve en ultralydmaskin eller se på utstillinger fra ulike institutt på NTNU.

Hold deg oppdatert! Følg trd.by på Facebook