Tirsdag skal formannskapet i Trondheim kommune vurdere om utestedet The Mint skal få skjenkebevillingen inndratt i fem uker.

Lik trd.by på Facebook

Det er rådmannen som har anbefalt en inndragelse av retten til å skjenke alkohol i fem uker, etter en kontroll gjort på utestedet i desember i fjor. Det kommer fram i et saksfremlegg fra Trondheim kommune.

- Frykter konkurs

I saksfremlegget beskriver kontrolløren på den aktuelle datoen at The Mint skal ha skjenket alkohol til overstadig berusede gjester, og at det i tillegg var flere synlig berusede personer på utestedet. Det kommer også fram at kontrolløren beskrev forholdene på utestedet som kaotisk under kontrollen.

I saksfremlegget kommer det fram at bevillingshaver på The Mint frykter at en inndragning av skjenkebevillingen på fem uker kan føre til en konkurs for stedet. Vedkommende uttaler også at bevillingshaver ”har drevet en årrekke uten at det noen gang har vært noe å utsette på driften”.

I rapporten til kommunen hever kontrolløren at en av kvinnene skal ha vært såpass beruset at hun måtte lene seg til en mannlig gjest for å holde seg oppe.

- Viste trusa

Ved et annet tilfelle skal kontrolløren ha følte behovet for å gripe inn for å hjelpe en annen beruset kvinne. Kvinnen beskrives i rapporten som kraftig beruset og hadde problemer med å få på seg klærne etter et toalettbesøk, som førte til at hun viste trusa til de andre gjestene. Kvinnen ble bortvist fra utestedet, men returnerte.

Ifølge rapporten skal kvinnen ha hatt problemer med å ta vare på seg selv, og fikk ikke hjelp av vaktene på utestedet. Kontrolløren fikk da utestedet til å bestille en taxi til kvinnen, heter det i rapporten.

The Mint fikk tidligere inndratt skjenkebevillingen i tre uker fra 1. januar i år, da fordi de serverte alkohol til en tydelig beruset kvinne.

- Veldig brutalt og grovt urettferdig

1. januar ble det innført nye prikkregler for utestedene i Norge. Det innebar blant annet at et utested ikke kan miste skjenkebevillingen som følge av én enkeltepisode.

Disse hendelsene som nå kan føre til fem ukers inndragelse av skjenkebevillingen, skjedde før de nye prikkreglene trådte i kraft.

- Hadde vi blitt tatt 17 dager senere, så hadde dette medført åtte prikker og vi hadde ikke mistet skjenkebevillingen, sier Brustad.

- Vil fem ukers inndragelse bety konkurs for The Mint?

- Det er stor fare for det, ja. Fem uker er jo veldig lenge. Du kan jo prøve stenge hvilken som helst bedrift i fem uker, og se hva som skjer, sier Brustad, og sier han vil anke dersom formannskapet følger rådmannens anbefaling.

- Jeg håper vi slipper unna. Jeg synes det er veldig brutalt og grovt urettferdig. Spesielt for ungdommene som mister jobben hvis vi mister bevillingen, sier Brustad, og legger til at det er rundt 60 personer som jobber ved utestedet.

Om det blir inndragelse blir altså avgjort i formannskapet på tirsdag. Det er administrasjonen i kommunen som bestemmer når en eventuell inndragelse vil tre i kraft.

GUIDE: Her finner du uteplassen for deg!