Køen strekker seg foran Nidarosdomen og inn i Borggården når Marit Larsen gikk på scenen som første artist ut i det som skal bli en popduell for Olavsfestbøkene.

Hun åpner med tittellåta til hennes nyeste album, den stemningsfulle og skjøre «When The Morning Comes», før hun starter kvelden for alvor med albumets mest livlige låt «Traveling Alone».

Larsen forteller selv at hun er fryktelig stolt av de nye låtene, noe hun har all grunn til å være. Albumet, som ble lansert i oktober 2014, ble spilt inn i Nashville. Resultatet ble et fantastisk popalbum.

Vi har kjent henne siden hun var barnestjerne i M2M. Korreksjon: Vi tror vi kjenner henne. Larsen er privat, men tekstene er personlige. Når tekstene er så direkte som de er, kan man jo prøve å forestille seg hva de handler om. Forteller «I’d Do It Again» om tiden i tospann med Marion Ravn og om Larsens tidligere forhold til en kjent, norsk musiker? Hvilke historier fra Larsens liv som fortelles blir uansett uviktig, for de fleste av oss kan finne historier fra vårt eget liv i de samme tekstene.

- Jeg har kanskje vært med å lage soundtrack til en periode i livene deres, sa Marit Larsen til Adresseavisen dagen før konserten i Borggården, og det har nok artisten rett i. Hadde soundtracket til mitt kjærlighetsliv vært på svensk, hadde det vært skrevet av Veronica Maggio. Hadde det vært på engelsk, hadde det uten tvil vært signert den svært dyktige låtskriveren Marit Larsen.

Nettopp derfor kommer klumpen i halsen på en stakkars, håpløs romantiker når de vakre popballadene «Faith & Science», «Shine On» og «Please Don't Fall For Me» kommer nesten ubarmhjertig raskt etter hverandre. Det er like før man må finne en tilfeldig hånd å holde i blant de 2500 i Borggården for å ikke føle seg helt alene med setninger som «When the clock runs out and your bags are packed. When you're all alone and that's all you have». Men heldigvis kommer Larsen til unnsetning og tar oss med tilbake til 2006. Gamle hits har fått en oppussing, noe som til en viss grad holder dem interessante nesten ti år senere. Vi får «Under The Surface», «Don't Save me», «Solid Ground» og «Only a Fool», bare avbrutt av Larsens personlige favorittlåt fra 2014 - «Consider This».

Den 32 år gamle artisten har blitt skarpere i kantene, og med «I Don't Want to Talk About it» minner hun oss på at hun kan bite fra seg. Det er en selvsikker musiker som har tatt på seg oppgaven med å varme et frossent publikum i kjølig kveldsluft og duskregn. Og når hun avslutter med «If a Song Could Get Me You», fornøyelig mikset sammen med Donna Lewis sin 90-tallshit «I Love You Always Forever», skrur hun opp temperaturen enda noen hakk.

Trosset været for Violet Road

Popkvelden må ha blitt komplett for de rundt 2500 som trosset været da Violet Road tok over roret etter Larsen.

Kjetil Holmstad Solberg og resten av musikerne i Violet Road har rykte på seg for å være et svært bra liveband, noe de beviste i Borggården. Foto: MARIANN DYBDAHL+47 934 24 178;MARIANN DYBDAHL

Bandet, som består av brødre Herman, Halvard, Hogne og Håkon Rundberg fra Kåfjord og Kjetil Holmstad-Solberg fra Andøya, fikk sitt virkelige gjennombrudd i 2013. Ryktene sier at bandet fikk sin største trønderske fan i Åge Aleksandersen et par år tidligere.

Violet Road gjør scenen til sin når de smeller til med «Learning to Fly». De er kjent for å være et svært dyktig liveband, noe de er raske med å bekrefte under konserten i Borggården. De spiller både aggressivt og lekent, og med fengende låter som «Good Girls» og «Jericho» fra albumet «Back to the Roadshow» fra 2014, er det vanskelig å ikke melde seg inn i bandet eget «slavekor».

Det var sikkert flere enn meg som krysset frosne fingre og ba til rockeguden om at Åge Aleksandersen skulle entre scenen under låta «Last days in India», som har bidrar på på albumet «Peter Every And His Marching Band» fra 2013. Men denne kvelden hadde både rockegud og værgud tatt ferie, noe som i og for seg ikke la noen stor demper på dobbeltkonserten.

Violet Road spilte i Borggården under Olavsfestdagene torsdag kveld Foto: MARIANN DYBDAHL+47 934 24 178;MARIANN DYBDAHL

Det er likevel dumt at det som lignet høstvær skremte bort potensielle publikummere, for det er uten tvil langt flere som hadde hatt glede av å oppleve den mesterlige popduellen som foregikk i Borggården torsdag kveld.

Les flere saker om konserter og uteliv på trd.by