Det er mange spennende og varierte arrangementer denne helga, og her tar vi med ni av dem. Om du vil se en større oversikt, sjekk vår eventkalender trd.events!

Åpningsfestival: Tyven

Hvor: Tyven

Når: Torsdag til søndag

Siste finpuss på verket før Ida Wie og Eline Kjøl Berg åpner Tyven utested på torsdag. Foto: Richard Sagen

Tyven er det nyeste tilskuddet til Trondheims voksende uteliv, i de gamle lokalene til Familien og Cock & Balls pub. Denne helga åpner de dørene, med en hel åpningsfestival! Med en rekke DJs og konserter er planen å åpne med et brak.

Feminalen

Hvor: Olavshallen Lille sal

Når: Fredag til søndag

Slik så det ut da Feminalen inntok Rockheim i 2015.

Det er igjen duket for musikk og festivalstemning i det trønderske høstmørket. Årets Feminalen finner sted i Olavshallen, og er en festival som fokuserer på å bedre kjønnsbalansen i musikkbransjen. I tillegg til et musikalsk program, har Feminalen også et faglig innhold, der utfordringer knyttet til kjønn i musikkbransjen diskuteres. Les mer på trd.events!

Konsert: Jonas Alaska

Hvor: Dokkhuset

Når: Fredag, konsertstart klokken 21.00

Jonas Alaska og Daniel Wallumrød kommer til Dokkhuset! Foto: Vegard Enlid

Kinopremierer

Hvor: Trondheim Kino

Når: Fredag, ulike tidspunkt

Det er igjen tid for helg nye filmer på kino, og nå på fredag er det fem av dem. Du kan enten se «A Star is Born» med blant andre Bradley Cooper og Lady Gaga, Ryan Gosling som rompioneren Niel Armstrong i «First Man», eller Maria Bonnevie i dramaet «Føniks». I tillegg har grøsseren «Hell Fest» og animasjonsfilmen «Vitello trenger en far» premiere.

Konsert: CC Cowboys

Hvor: Byscenen

Når: Fredag, konsertstart klokken 22.00

Magnus Grønneberg og CC Cowboys kommer til Byscenen. Her fra det TV 2-sendte programmet "Allsang på grensen". Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

CC Cowboys har i 28 år vært garantister for norsk rock, med utmerkelser som gull- og platina-trofeer, tusenvis av spillejobber og en rekke hitlåter. Nå kommer de til Byscenen! Dørene åpner klokken 21, og aldersgrensa er 18 år.

NB! Konserten er utsolgt, så her må du høre med nære og kjære om de har en billett til overs.

Kollaps i kulissene

Hvor: Olavshallen Store sal

Når: Lørdag, klokken 20.00

Butler Daniell Karlsson får kjørt seg gjennom forestillingen «Kollaps i kulissene». Foto: Erik Berg

Når alt som kan gå galt, går enda verre! Hege Schøyen og Ingar Helge Gimle står i spissen for et topplag av norske komedieskuespillere, med en forestilling som så langt er sett av over 50 000. Hva skjer når et overentusiastisk amatørteaterlag skal sette opp sin første store forestilling, et mordmysterium i ekte Agatha Christie-stil? Om du trodde at du visste hvor mye som kan gå galt på teater, må du nå tro om igjen.

Konsert: Ingebjørg Bratland & Espen Lind

Hvor: NidarosdomenNår: Lørdag, konsertstart klokken 20.00

Ingebjørg Bratland og Espen Lind er ute på høsturné. Her fra Vår Frue kirke. Foto: Mari Vold

Ingebjørg Bratland og Espen Lind gjorde i 2011 et bestillingsverk til Olavsfestdagene i Trondheim. Salme-prosjektet ble kalt «Linds reviderte». Ifølge arrangørene har det vært mange henvendelser på dette i etterkant, og de involverte har alltid ønsket at prosjektet skulle tas opp igjen. Nå på lørdag skjer det!

NB! Konserten er utsolgt, så her må du høre med nære og kjære om de har en billett til overs.

Konsert: Lissie

Hvor: Byscenen

Når: Lørdag, konsertstart klokken 21.00

Amerikanske Lissie kommer til Byscenen lørdag. Foto: Pressefoto

Amerikanske Lissie kommer til Byscenen! Hun har raskt blitt en yndling hos både presse og publikum med sin blanding av 70-tallsinspirert country, folk og vestkystrock. Dørene åpner klokken 20, og aldersgrensa er 18 år.