De leverte inn oppbudsbegjæring fredag 1. april.

Innehaver Anne Morkemo gikk selv til Sør-Trøndelag tingrett og begjærte oppbud.

Lik trd.by på Facebook

- Beintøffe år

Fisk- og sjømatrestauranten åpnet i Kongensgate ved Torvet sommeren 2012.

- Det er trist at vi går konkurs. Samtidig har det vært noen beintøffe år, sier Morkemo.

Hun forteller at de hadde gjort grundige markedsundersøkelser og sjekket trender før åpningen.

- Vi fant ut at det var 56 steder i Midtbyen hvor man kunne kjøpe pizza. Derfor vurderte vi det slik at det også ville være behov for en fiskerestaurant, sier Morkemo, som legger til at det ofte tar tid før man klarer å etablere noe nytt i markedet.

- Det har skjedd mye positivt i Midtbyen etter at vi startet opp. Det har kommet flere gode spiseplasser og trønderne går nå mer ut. Samtidig har vi hatt trofaste gjester som har gitt mange gode tilbakemeldinger. Dessverre skjedde det for seint. Vår kapital og motivasjon er brukt opp, sier hun.

Fra småretter til gourmet

I foretaksregistret i Brønnøysund står det ved etableringen av selskapet at Ågot Lian AS skal utvikle, produsere og selge enkel sjømat basert på tradisjonelle oppskrifter og råvarer, med nytt tilbehør og på nye måter.

I starten hadde restauranten mye lunsj- og småretter, men i 2014 innførte de gourmetmeny og kveldsrestaurant.

- Vi har produsert fiskemat med leveranser til både barnehager og festivaler, sier Morkemo.

Syv mister jobben

Det er syv ansatte som mister jobben som følge av konkursen.

- Beslutningen ble tatt onsdag kveld, og siste dag med drift var torsdag, så alt har skjedd fort. Heldigvis har nesten samtlige fått seg ny jobb, sier Morkemo.

Advokat Knut Dypvik i advokatfirma Simonsen, Vogt og Wiig er oppnevnt som bostyrer. Han kunne ikke søndag morgen svare på direkten hva selskapets gjeld er.

Restaurant i storform

I en anmeldelse gjort av Smakspolitiet i Adresseavisen i mai 2015 ble det konstatert at restauranten var i storform, og de fikk fem på terningen.

- Det er nye tider på fiskerestauranten Ågot Lian, med engasjerte og eksperimentelle fagfolk, og et par spektakulære retter, skrev Adresseavisen.

Også på nettstedet Tripadvisor får restauranten høy score. De rangerer Ågot Lian som nummer ni av 192 restauranter i Trondheim.

De fikk fire og en halv av fem stjerner. Og det var totalt 124 gjester som hadde gitt gode anmeldelser av maten.