Kulturnatt, Pride-festivalen og Ugressfestivalen setter alle sitt preg på denne helga. Her er i hvert fall syv av de aktivitetene du kan slenge deg på om det er vanskelig å få oversikt.

1. Pride-paraden

Årets Trondheim PRIDE blir arrangert for 20. gang. Årets parade avholdes lørdag 16. september. I fjor deltok over 3500 personer i paraden. Foto: Mads Bildøy

Årets Pride-parade begynner lørdag klokka 13 og varer til klokka 14. Den går fra Krigsseilerplassen ved Royal Garden Hotell og avsluttes på Torget. Paraden er helt gratis og etterfølges av paradeshow klokka 14 med artisten VOI VOI. Festdagen inkluderer Regnbuemesse i Vår Frues kirke, kaffetreff og avlustningsfest på Me Nightclub.

2. Strikk med mening

Den kreative gjengen i Litterært kollektiv står bak Ugressfestivalen, som for tredje år på rad samarbeider med Kulturnatt. Lørdag klokka 12 inviterer de til paneldiskusjon om håndarbeid og politisk aktivisme.

- Handler strikking om mer enn myke nøster? Spør de i programmet.

Glad i å strikke? Da kan du dra på Ugressfestivalens "strikk med mening". Foto: Aleksander Myklebust

De har med seg Jenny og Markus Keller, forfatterne av "Strikk i strid" og Kathrine Frey Frøslie som driver en populærvitenskapelig strikkeblogg. Samtalen ledes av språkviter og skaper av Dåll, Turi Marte Brandt Ånerud.

- Som en avslutning på programmet vil vi ha en workshop hvor publikum også får lov til å prøve seg.

Kulturnatt 2017: Fyller fotobutikken med reptiler

3. Litteraturseilas

For deg som har energi igjen etter denne travle festivalhelga stiller flere av arrangørene opp med spennende aktiviteter også på søndag. Etter fjorårets suksess med konsert i en gammel trikk har Ugressfestivalen alliert seg med Kystlaget og arrangerer søndag et litteraturseilas. Med seg i båten har de Sara Sølberg. Hun debuterte i 2016 med boken Seismiske smell som ble nominert til Tarjei Vesaas' debutantpris.

Båten går fra Ravnkloa søndag klokka 14.

4. Kurs i Pole Dancing

I forbindelse med Kulturnatt 2017 gir Trondheim Polestudio bort gratistimer i Pole dance fredag ettermiddag.

- Alle er velkommen og du trenger verken være sterk eller koordinert for å prøve. Du trenger kun ta med shorts, skriver de i Kulturnattprogrammet.

Kanskje har du lyst til å teste pole dancing? Foto: Adresseavisen

Kursene varer i 50 minutter, og starter hver hele time etter klokka 16 til 22.

5. Humans of Nyhavna

I fobindelse med Kulturnatt åpner kunstprosjektet Humans of Nyhavna. Prosjektet skildrer livet i og mellom bunkere og industribygg på Nyhavnaområdet, og er en del av Theodor Withs kunstnerskap.

- Under kulturnatt settes det også lys på Nyhavna, gjennom kunstprosjekter og kulturaktiviteter i den framtidige bydelen.

6. Classic Car Show

Lørdag og søndag arrangeres det som blir omtalt som den flotteste bilutstillingen i Norge for tredje gang i Trondheim Spektrum.

Her vil du kunne se eksotiske supersportsbiler, elegante Gran Turismo-vogner, historiske racerbiler og originale klassikere.

Begge dagene er åpningstiden fra klokken 10 til 18.

7. RBK - Vålerenga

Søndag klokken 20 sparkes kampen i gang på Lerkendal. Etter nedturen mot Real Sociedad på torsdag satser vi på seier mot Vålerenga på hjemmebane. Kanskje får «Trollan» revansj mot laget som slo dem ut i cupens kvartfinale?