Det er flere spennende og varierte arrangementer denne helga. Om du vil se en større oversikt, sjekk vår eventkalender trd.events.

Ugressfestivalen 2019

Hvor: Ulike steder i Trondheim

Når: Til og med lørdag

Den femte Ugressfestivalen begynte onsdag, og varer til og med lørdag. Torsdag er det tekstens plass i musikken som gjelder hos Lokal Scene, fredag er det kulturnatt i Thornæsparken der du kan i en slags speed-date kan fortelle om en bok på akkurat den måten du vil med mennesker du sannsynligvis ikke har møtt før, lørdag er det opplesing av nordiske noveller hos Habitat og duoen Fredrik Høyer og Bendik Baksaas kombinerer poesi og DJ-sett på Lokal Scene. Les mer på trd.events.

Hvorfor det? Med Trond Viggo Torgersen og Kristopher Schau

Hvor: Studentersamfundet, Storsalen

Når: Torsdag klokka 20.00

Trond Viggo Torgersen og Christoffer Schau under Olavsfest. Foto: Mariann Dybdahl

Nok en gang er det rom for å spørre om alt mellom himmel og jord, og svar som både er klare og morsomme. Denne gang har Trond Viggo Torgersen med seg Kristopher Schau!

Kulturnatt i Trondheim 2019

Hvor: Ulike steder i Trondheim

Når: Fredag

Disse sju jentene fra ISAK danset i Taraldsgårdsveita under Kulturnatt i fjor. Foto: Terje Svaan

Under denne årlige helaftenen kan du oppleve smakebiter fra Trondheims mangfoldige kulturliv, med gratis inngang på 200 arrangement! Uka utfører stunt på Cicignons plass, det er pole dance-kurs hos Trondheim Pole Studio, omvisning i Frimurerlogen, veitevandring, kunstutstillinger, foredrag og debatt og konserter. Det er et stort program, les mer på trd.events!

Adrian Jørgensen + gjester

Hvor: Byscenen

Når: Fredag klokka 22.00

Oslo 20190607.Adrian Jørgensen fra Bindal deltar i NRK-programmet Stjernekamp. Fredag har han konsert på Byscenen. Foto: Gorm Kallestad / NTB Scanpix

Adrian Jørgensen er nå aktuell som deltaker i årets sesong av Stjernekamp, og kommer med bandet sitt Kompaniet til Byscenen fredag. I tillegg tar Adrian også med seg OKEY (Ola Høsflot Klæbo) og Bernt Smestad som oppvarming, og Aleksander Walmann og Carina Dahl som gjesteartister. Dørene åpner klokka 21.00, og aldersgrensa er 18 år - les mer på trd.events.

Kinopremierer

Hvor: Trondheim Kino

Når: Fredag og lørdag

Denne helga er det premiere på fem ulike filmer. Mange ser nok frem til filmversjonen av «Downton Abbey», som har premiere fredag i tillegg til filmen «Barn» og «Felix på ville veier». Lørdag er det premiere på «Ittymani: Made in China» og «Nani's Gangleader». Snurr film!

Europa Cup: Byåsen - Käerjeng

Hvor: Trondheim Spektrum

Når: Fredag klokka 18.00 og lørdag klokka 16.00

Første oppgjør i Europa starter på hjemmebane denne helga. Bildet er tatt fra en kamp tidligere i år. Foto: Morten Antonsen

Byåsen Håndball Elite starter sin reise ut i Europa, og første motstander er Käerjeng fra Luxemburg. To kamper denne helga!

Vader + Hate + Thy Disease

Hvor: Hjorten Scene

Når: Fredag klokka 19.00

Dødsmetallbandet Vader fra Polen kommer sammen med sine polske venner i Hate og Thy Disease, samt to andre supportband. Les mer på trd.events.

Aurora + Iris

Hvor: Studentersamfundet, Storsalen

Når: Fredag og lørdag klokka 21.30

Aurora Aksnes under Pstereofestivalen. Foto: Marthe Amanda Vannebo

Konserten på fredag er utsolgt, men ekstrakonserten med Aurora og Iris som support har fortsatt ledige billetter. Med seg har Aurora musikk fra albumet Infections of a different kind - step 1, samt låter fra sitt kommende album.

Trondheim Pride Parade 2019

Hvor: Trondheim sentrum

Når: Lørdag klokka 12.30

Vil det i år også bli satt deltakerrekord under Pride-paraden i Trondheim? Foto: Richard Sagen

I år er det femti år siden det vi regner som starten på den moderne Pride-bevegelsen, og i fjor var det ny rekord der over 10 000 mennesker deltok i paraden i Trondheim. Oppmøte og oppstilling er på Trondheim Katedralskole klokka 11.30, med parademarsj klokka 12.30. Paraden ender i øverste del av Munkegata med show, musikk og appeller!

Trondheims Bratteste 2019

Hvor: Start på Fjellseter

Når: Lørdag klokka 13.00

Trondheims Bratteste er et motbakkeløp med start på Fjellseter og målgang på Gråkallen. Løpet er 2 kilometer langt og 200 høydemeter, med både konkurranse- og trimklasse. Les mer på trd.events.

Hovedfest Trondheim Pride 2019

Hvor: Byscenen, Boxer og Alma's

Når: Lørdag klokka 21.00

Regnbuevinger inntar Byscenen, Boxer og Alma's! Foto: Marianne Tønset

Årets hovedfest holdes i de tre ulike lokalene, der det på Byscenen blir Pride-fest hele kvelden, og på scenen kommer Silvana Imam, dragshow med X-dolls og Ville Renate.

På Boxer blir det rock og punk hele kvelden, og på Alma's blir det retro, laidback lounge-stemning. Dørene åpner klokka 20.00, og aldersgrensa er 20 år.

Nidaros Hockey - Gjøvik

Hvor: Leangen Ishall

Når: Lørdag (klokka 17.45) og søndag (klokka 13.15)

Det er serieåpning for Nidaros Hockey denne helga. Foto: Håvard Jensen

Det er tid for serieåpning! Gjøvik tar turen til Trondheim som første motstander. I tillegg har alle studenter gratis inngang denne åpningshelgen.

Bydelstorg og åpning av Økouka

Hvor: Voll gård

Når: Søndag klokka 11.00

Bydelstorg og åpning av Økouka skjer på Voll gård på søndag. Foto: Mari Vold

Denne søndagen blir det mange aktiviteter og salg av håndverk, lokalprodusert mat og økologiske produkter. Arrangementet markerer også åpninga av Økouka, med en økologisk profil og foredrag og filmvisning. Les mer på trd.events.