Det ble vedtatt i formannskapsmøtet i Trondheim kommune på tirsdag.

Fra og med 1.januar får de skjenkestopp i tre uker.

Årsaken er en skjenkekontroll som ble gjennomført på utestedet i september.

Lik trd.by på Facebook

- Tomt og svømmende blikk

Der oppdaget kontrollørene en kvinne med et tomt og svømmende blikk. I tillegg måtte hun støtte seg til vegg, rekkverk og gjester for å holde balansen. Hun skal også ha snublet i trappene ved utestedet flere ganger, ifølge befaringsrapporten.

Etter at kontrollørene hadde observert kvinnen gikk hun til baren, der hun ble servert et glass med "Dahls"-logo, som inneholdt en lysebrun og skummende drikk, heter det i rapporten.

Mens hun sto i baren skal hun ha dultet borti flere andre gjester og holdt på å falle bakover ved en anledning.

Vaktene på utestedet ble etter hvert varslet om kvinnen av kontrollørene, og hun ble da bortvist fra stedet, ifølge rapporten.

80 ansatte uten jobb

Hendelsen ble som nevnt tidligere tatt opp i formannskapet på tirsdag.

Der ble det enstemmig vedtatt at skjenkebevillingen ved The Mint blir inndratt i tre uker, for «salg eller skjenking av alkoholholdig drikk til person som er åpenbart påvirket av rusmidler». Skjenkestoppen blir ikke iverksatt før klagefristen og en eventuell klage blir avgjort.

- Det er forferdelig kjedelig. Vi har hatt 48 kontroller og funnet én feil, så stenger de oss i tre uker. Nå er det omlag 80 ansatte som står uten jobb i tre uker. Jeg som personlig lever av dette på heltid vil også stå uten inntekt. Det er vanskelig, sier en meget skuffet daglig leder, Knut-Robert Brustad.

- Strengt

Brustad forklarer at de hele tiden jobber med å bedre rutinene, men at man en sjelden gang bare er uheldig, og at denne straffen er altfor streng.

- Det er greit at de er streng, men personlig synes jeg at straffen er altfor høy, forklarer han og legger til at de ikke kommer til å klage på avgjørelsen, siden det er ingen som har vunnet på en klage før.