Husker du sanger som «Rhythm Is a Dancer», «Forever Young», «It's My Life», «Cotton Eye Joe» og «No Limit»?

Fredag 12. august er det en relativt stor sjanse for at disse og mange flere vil bli fremført på Sverresborg Arena når Trondheim Concerts inviterer til mimrefest.

På scenen står et knippe storheter fra 80- og 90-tallet: tyskerne i Scooter og Alphaville, nederlandske 2 Unlimited, Snap! fra USA og svenske Rednex og Dr Alban, samt britiske Samantha Fox. Konferansier er briten Pat Sharp, kjent som VJ på Sky Channel på 80-tallet.

- Dette blir en morsom mimrefest for dem som var tenåringer på slutten av 80- og starten av 90-tallet, de som er rundt 40 i dag. Alle de som opptrer hadde topphitter i denne perioden, sier Stein Vanebo i Trondheim Concerts.

Følg trd.by på Facebook

Fantastisk liveshow

Vanebo sier at alle artistene som kommer fortsatt er aktive, med konserter både i Europa og Asia. Ingen av gruppene er vekket til live for anledningen.

- Da jeg jobbet på platebutikk tidlig på 90-tallet, var dette storselgere. Det var i storhetstiden til MTV, og noen av sangene er blitt klassikere. I dag er det mange som trener til musikk fra Scooter, Snap! og 2 Unlimited. Det blir bra tempo og mange effekter. Spesielt Scooter gir et fantastisk liveshow. Jeg tror jeg kan love høy stemning og hitt på hitt, sier Vanebo.

- De eneste jeg vet har vært i Trondheim før er Rednex, sier han.

Retrokonserten fredag 12. august blir en del av en sammenhengende konsertrekke som starter med Van Morrison 10. august, fortsetter med familiekonsert 11. augustmed MPG Jr 2015-artister, i tillegg til Sval med band og Mandarinsaft.

Nytt type publikum

Konsertsommeren på Sverresborg starter en drøy måned tidligere med dobbelt utsolgt Elton John-konsert 1. og 2. juli.

Vanebo sammenligner retrokonserten med fjorårets Roxette-konsert (Pluss).

- Hvis vi definerer Roxette som en mimrefest, så er dette en ny mimrefest fra den tiden da dagens 40-åringer var tenåringer. Det er ikke denne sjangeren vi kan mest om, men vi ville prøve dette, lage en morsom fest. Det er bra vi får bruke arenaen til flere sjangere, og vist frem stedet til en ny publikumsgruppe, sier han.

At det nettopp ble en retrokonsert skyldes tilfeldighetenes spill, sier konsertarrangøren.

Kan bli en tradisjon

- Vi skulle uansett ha konserter på Sverresborg onsdag, torsdag og lørdag. Vi hadde lyst til å sette opp en konsert fredag, men tidlig august er en periode der det er vanskeligere å få internasjonale artister til Norge. Men så ringte selskapet bak dette konseptet.

- Dette er litt nytt for oss, men vi ser at slike konserter fungerer i andre storbyer i Europa. Det kan fort bli en tradisjon også her i Trondheim.

Trondheim Concerts håper å passere 6000 solgte billetter. Maks kapasitet som vanlig er satt til 10000.

Billettsalget starter fredag klokken 09.00.

PSTEREO: Slik blir årets festival