Frati ble i fjor gjenåpnet i Residencekvartalet etter flyttingen fra Munkegata. Med i leiekontrakten fikk de også kjelleren under restauranten, hvor de planla å brygge eget øl.

Kjelleren er 500 kvadratmeter, hvor deler av den er en gammel hvelvkjeller med buede tak, som er rundt 300 år gamle. Hovedinngangen til bryggeripuben er ut mot Munkegata, på høyre side i bygget hvor oljeselskapet Det Norske har sitt hovedkontor på Torvet.

Følg trd.by på Facebook

Selger mer av eget øl enn industriøl

Nå er lokalene innredet, gjort om til en gigantisk bryggeripub og blitt en del av restauranten. Puben har fått navnet ØX tap room. Eier Michael Minervini forteller at ØX er deres forkortelse for Føniks, som er navnet på bygningen hvor de holder til.

- Vi brygger selv og det er spennende. Vi selger nå mer av vårt eget øl på Frati enn vanlig industriøl, sa Minervini til Adresseavisen i mai (PLUSS).

Han forteller at Frati selger fem-seks egne ølsorter.

- Bryggerimesteren gjør en flott jobb, så hvorfor ikke utvide ølkonseptet, sa Minervini.

Kjelleren under Frati er 500 kvadratmeter, hvor deler av den er en gammel hvelvkjeller med buede tak, som er rundt 300 år gamle. Foto: HÅVARD HAUGSETH JENSEN

Fornøyd med åpningshelgen

Torsdag åpnet puben dørene for første gang.

- Det gikk veldig bra under åpningen. Vi hadde egentlig ikke sagt til så mange at vi skulle åpne akkurat da, så det var overraskende bra med folk. Vi hadde åpent torsdag, fredag og lørdag, og det var ei bra helg med god stemning, sier Minervini til trd.by.

ØX holder åpent hver uke fra tirsdag til lørdag, og Minervini forteller at de ønsker seg mange forskjellige folk på besøk.

- Både godt voksne, studenter og businessfolk. Vi liker at det er en miks av forskjellige aldersgrupper, på samme måte som det er på Frati, sier han.