Helger, og spesielt langhelger, er en velsignelse. De over 18, fri og frank uten familieforpliktelser ennå, ender ofte opp med å dra ut på byen med vennegjengen. Men noen ganger er ikke det like fristende, men hva kan man finne på?

Her gir vi deg 10 ulike tips!

Dra til en «godteribar» i stedet for en ekte bar

Nidar har fabrikkutsalg! Her fra produksjon av julemarsipan for noen år tilbake. Foto: Håvard Jensen

Om du ikke vil få promille av alkohol, hva med å bli full av sjokolade? Er du en godtemums kan for eksempel Nidars fabrikkutsalg være et mekka for deg. Her selges restevarer og produkter med avvik til reduserte priser! Nidar-fabrikken er nesten det nærmeste vi kommer Willy Wonka. Du har også Sjokoladebutikken i Midtbyen, med konfektbiter og over 100 ulike sorter smågodt. Med det samme kan du stikke innom Candy Cloud på Mercursenteret, slik at du virkelig får en «bar-til-bar»-runde!

Dra til en spillehall eller kjør lazer tag

Flipperspill er morsomt, men ikke nødvendigvis enkelt! Her fra kjelleren hos Work-Work. Foto: Peter Breivik

Nå er det ikke mange rene arkadehaller her i Trondheim, men du kan for eksempel få bryne deg på flipperspill, shufflebord eller andre automater i kjelleren hos Work-Work. I tillegg har du eksempelvis Arena Trondheim, der de har 45 ulike aktiviteter du kan velge mellom, som lazer tag, sumo rugby, gladiatorfight eller golfsimulator. Trampolineparken Rush er heller ingen dum ide!

Gå på skøyter

Bli et barn igjen - snør på deg skøytene! Foto: Marit Langseth

Hver eneste vinter islegges omtrent 55 balløkker over hele Trondheim! Dette avsluttes rundt 5. mars hvert år, så du har fortsatt god tid til å snøre på deg hockey- eller danseskøytene. Du finner dem for eksempel i Ilaparken, Lademoparken, Ladeparken, Museumsparken, Skansenparken, Stiftsgårdsparken og på Marinen.

Nyt rampelyset med karaoke

Hjemme eller ute, karaoke er undervurdert! Foto: antoniodiaz / Shutterstock / NTB scanpix

Selv om det er en bar, kan du absolutt stikke til Restauranthuset D12 for en god runde med karaoke! Her er utvalget stort, så du skal alltids klare å finne noen låter du kan sånn noenlunde. Og om du foretrekker litt trygge omgivelser hjemme - hva med å lete frem Playstation-konsollen din og de gamle Singstar-spillene? Herregud, det er morsomt!

Eksperimenter med ny oppskrift på kjøkkenet

Kanskje du kan bruke helgen til å utvikle kulinariske ferdigheter? Foto: Ntb/scanpix

Det er koslig å ta seg ekstra god tid med matlagingen i helgene! Let i nedstøvete kokebøker eller let på nett etter en ny, spennende oppskrift du vil prøve. Enten det er en middagsrett eller hvetebakst, har du noe å glede deg til når det er ferdig!

Dekorer eller organiser leiligheten din

Kast deg rundt og få skikk på hjemmet! Foto: NTB/scanpix

Det er kanskje ikke det morsomste, men gud hvor digg det føles etterpå. Det tar som regel mye kortere tid enn hva man tror på forhånd (med mindre du er et totalt rotehue med kaste-vegring). Ta for deg ett rom av gangen, kanskje plukk ut klesskapet først, dra alt ut på gulvet og ta fram din kritiske sans. Om noe ikke er brukt de siste to årene, er det kanskje på tide at noen andre kan få glede av plaggene. Lever til for eksempel Fretex om klærne fortsatt fint kan brukes!

Prøv en ny treningstime

Prøv noe nytt på treningsfronten! Foto: NTB/Scanpix

Er du mest glad i egentrening på treningsstudioet, eller skyr du unna alt som er, først som sist? Kanskje en helt ny gruppetime kan hale ut etterlengtet treningsglede og motivasjon. Aldri prøvd yoga? Book deg inn. Spinning? Kjør!

Besøk en del av byen du ikke kjenner fra før

Det å være turist i egen by kan faktisk være veldig morsomt! Vi blir gjerne satt i faste områder rundt der vi bor, jobber, eller har venner. Kanskje du oppdager noen kule restauranter, butikker eller parker du ikke visste om fra før?

Utflukter i egen by kan være spennende! Kanskje til autentiske Lademoen, om du ikke er så kjent der fra før? Foto: Morten Antonsen

Ta en skjønnhetsbehandling

Unn deg selv en behandling at et eller annet slag. Foto: NTB/Scanpix

Kanskje du burde skjemme deg bort en smule? Det er flertallige salonger i Trondheim som byr på manikyrer, pedikyrer, hudbehandlinger, massasje eller annet som er godt for kropp og sjel.

Skaff billetter til kino, teater eller konsert

Dra på teater! Her fra oppsetningen Juleevangeliet - The Smash Hit Musical på Trøndelag Teater. Foto: Mariann Dybdahl

Det er masse spennende som foregår i Trondheim hver eneste helg. I helgene er det ofte premierer på nye kinofilmer, det er som regel en rekke teaterforestillinger, og det florerer av konserter. Hold et våkent øye på arrangementer på Facebook, eller sjekk vår eventkalender, trd.events!

Er det noe som engasjerer deg ekstra mye? Skriv til oss! Send debattinnlegg til trd.by@adresseavisen.no