Vi tyvstartet selvsagt helga, og er det noe for deg kan du slå til med Brainnjazz på Ila brannstasjon torsdag kveld. Der jammes det opp med ulik jazz fra lokale musikere. Kanskje det beste av alt er at hele greia er gratis. Denne torsdagen ledes herligheten av Sava Balic, og det starter klokken 21.00 torsdag.

Hele helga:

Helgeværet er ikke meldt til å bli det beste, men heldigvis finnes det mye bra som kan gjøres inne. Trondheim kino har intet mindre enn seks premierer denne uka, blant annet Fantastic Four. Den fikk ikke den store hyllesten i vår anmeldelse, men kanskje du er uenig.

Ellers vises også den norske filmen Dryads, som handler det turbulente livet rundt et jenteband, og den amerikanske filmen Max, som handler om ei tøff bikkje i krigen, eller dokumentaren om Amy Winehouse. Noe for enhver smak altså! Her finner du oversikten over alle filmene som går på kino i helga.

Den norske filmen Dryads kan du se på kino i helga. Foto: Filmweb/dryads

Er fart heller din greie inntar over 1000 amerikanske biler Trondheim denne helga under Hot August Nights. Med utstilling i Midtbyen, race på Lade og mye liv kommer du neppe unna bilentusiastene om du beveger deg ut døra denne helga. Les mer om arrangementet her!

Frister det likevel å ta turen ut for litt god gammeldags norsk kulturarv, kan du denne helga se slaget på Testiklestad (Ja, du leste rett.) På Sverresborg Trøndelag Folkemuseum spilles det opp til musikalkomedie som sies å være noe helt unikt. Mer om det kan du finne her!

Fredag 7.august:

Om du ikke har tatt turen til Ramp pub og Spiseri på Strandveien, passer denne helga godt. De fyller nemlig 12 år, og feirer med fest fra klokken 19.00 på fredag. DJ Streamin' Jay Hawkins snurrer soul for anledningen og det ryktes god stemning.

På Kafe Skuret kan du også høre på en av Trondheims nyeste up and coming band, nemlig St. Niklas. Vi har snakket med bandet tidligere, og de satser stort på popstjernetilværelsen. Konserten klokken 21.00 på fredag er gratis, og er et av stoppene på veien i deres norgesturne.

St. Niklas spiller på Kafe Skuret på fredag. Foto: Mari Svenning

Lørdag 8.august:

Er du ny i byen eller bare vil bli bedre kjent? Klokken 13.00 lørdag arrangeres det byvandring i Midtbyen der du kan bli kjent med byens kriker og kroker på en helt ny måte.  Vandringen starter fra Nordre gt. 11, utenfor Turistinformasjonen i Trondheim og ledes av Trondheim Guideforening.

Er du gitarfrelst har vi noe for deg også denne helga! Både fredag og på lørdag arrangeres Akustiske Landskap - internasjonal gitarfestival på Festningen i Trondheim. Flere av verdens beste gitarister fra fem forskjellige land kommer og gjør konserter på ulike arenaer i Trondheim. Les mer om dette her!

Søndag 9.august:

En herlig avslappende søndag kan du bruke på Bryggerekka bruktmarked i Kjøpmannsgata. Der selges det alt du kan tenke deg mellom himmel og jord, og er du heldig får du kjøpt deg en vaffel eller vårrull også. Markedet åpner klokken 10.00 på søndag.

Musiker i magen? Vil du ennå ikke avslutte festlighetene er det som vanlig Lørdag på Søndag på Antikvariatet. Åpen scene og lave skuldre i bokbaren. Antikvariatet har instrumenter til låns og stiller med lyd til den som måtte ønske å leke musikalsk på en scene, med et visst antall publikum. Herligheten starter klokken 21.00 på søndag.

Ikke funnet noe du liker? Sjekk her for mer arrangement i Trondheim i helga!

Da gjenstår det bare å ønske: GOD HÆLG!