Utstillingsåpning: Kiss – The Exhibition

Hvor: Rockheim

Når: Fra fredag klokken 19.00

Svenske Alexander Johansson har vært Kiss-fan siden sju-årsalderen, og har Nordens største samling av Kiss-effekter. Nå kan mange av effektene sees på Rockheim. Foto: Morten Antonsen

Svenske Alexander Johansson har samlet på Kiss-effekter helt siden han 7 år gammel fikk se coveret til Kiss-albumet Destroyer. I dag har 41 år gamle Johansson av Nordens største Kiss-samlinger. Dette blir første gang han tar med seg vandreutstillingen Kiss – The Exhibition utenfor Sverige.

Kinopremierer

Hvor: Trondheim Kino

Når: Fredag, ulike tidspunkt

Nå på fredag har fire nye filmer premiere hos Trondheim Kino. Du kan enten se den svenske dramakomedien «Amatører», actionthrilleren «Mile 22» med Mark Wahlberg i hovedrollen, romantiske «Race and the Jailbird» eller den sorte komedien «Vampyrvidar». Snurr film!

HiphopSamfundet

Hvor: Studentersamfundet, hele huset

Når: Fredag, klokken 20.00 til 02.00

Studentersamfundet gjentar suksessen med en egen hiphop-festival, og byr opp til en helaften med konserter, DJs og andre elementer fra hiphopens verden. På plakaten finner du Ezzari, KingSkurkOne, Emil Stabil(DK), Ivan Ave, Linni, L.U:N.A og Pen Gutt. I tillegg blir det DJ-set i alle fire utestededene, hvor de mest kjente på plakaten er hiphop-radiokanalenFEBER og Stundom Records. Det blir også «Open Mic» i et av lokalene, hvor hvem som helst kan ta mikrofonen og rappe noen linjer med en live-DJsom spinner beats. Med FEBER blir det også livesending!

Konsert: Junipher Greene

Hvor: Byscenen

Når: Fredag, konsertstart klokken 21.00

Albumet «Friendship» var det første doble album i Norge og ble i 2007 kåret av Dagens Næringsliv som tidenes beste norske pop- og rockealbum. Etter mange år med pause, ble de overtalt til å holde en reunionskonsert i 2008. Junipher Greene har fortsatt å besøke norske musikkscener, og kommer til Byscenen nå på fredag. Aldersgrensa er 20 år, dørene åpner klokken 20.00.

Cinemateket: 25 år

Hvor: Cinemateket

Når: Fredag og lørdag, ulike tidspunkt

Cinemateket feirer 25 år! Foto: Morten Antonsen

Konsert: TNT

Hvor: Olavshallen

Når: Lørdag, konsertstart 20.00

TNT holder konsert i Olavshallen i helga. Her fra da bandet varmet opp for Ozzy Osbourne på Lerkendal i 2015.

Konsert: Lee Ranaldo

Hvor: Byscenen

Når: Lørdag, konsertstart klokken 21.00