- Vi tok over lokalene i februar, så nå har jeg gått i snekkerbukse i tre måneder, smiler Stig Riber.

Han er eier og driver av den nyeste restauranten i Midtbyen, Jimi's Diner, som vender ut fra Byhaven mot Nordre gate. Riber og de tolv ansatte åpnet dørene for første gang på selveste nasjonaldagen.

Jimi's Diner er fylt med tradisjonelle diner-båser, amerikanske biler og variert musikk fra Marshall-høyttalere. Foto: Espen Bakken

Forrige uke skrev Trd.by om en annen diner, Brooklyn Diner & Sportsbar, som rundt samme tid åpnet på Solsiden. Er det en dinerbølge som er i ferd med å slå inn over Trondheim?

Dinerfeber fra USA

- Aldri gjort noe annet, svarer Riber på spørsmålet om han har drevet restaurant før. Han var blant annet med og startet opp San Sebastian og Røft Rôtisseri i sin tid, og har jobbet i 23 år i Norrein Gruppen som Egon er en del av.

Da Stig Riber bodde i Italia for en stund, ble navnet «Stig» rett og slett ikke klingende særlig godt på engelsk. Hotelldirektøren han jobbet for valgte å kalle ham «Jimi», som nå er blitt navnet til restauranten. Foto: Espen Bakken

Jimi's Diner er derimot noe eget. Riber forklarer at han forelska seg i den amerikanske dineren da han var i USA allerede tilbake i 2001, og ble bitt av dinerfeberen som regjerte der.

- Vi har jobbet for å få både navn og stil til å stemme med det som foregår utenfor, for å få den tradisjonelle amerikanske dineren til å passe inn i klimaet her hjemme, forklarer han.

Dineren har også uteservering, som vender mot Graffi og Raus. Foto: Espen Bakken

På menyen finner vi både frokost lunsj og middag, med alt fra klassikere som pannekaker, egg, bacon og pølse, til burgere, pizza og milkshakes.

- Og biffsnadder, selvfølgelig. Jeg har tross alt jobbet lenge for Egon, ler Riber.

Det er ennå noe småplukk som skal på plass, som flere instrumenter som skal henge på veggene. Foto: Espen Bakken

Amerikanske biler og Marshall-høyttalere

Restauranten har 102 sitteplasser inkludert barstolene i baren, retro bilskilt på veggene, gamle amerikanske biler mellom bordene og Marshall-høyttalere opp mot taket. Trommer og trompeter fra korps er bestilt, for å få på plass den siste musikkk-finishen.

Det er litt av hvert å se på inne i restauranten, mye inspirert og hentet fra 50- og 60-tallet. Foto: Espen Bakken

- Vi skal ha god, blanda musikk med passe volum. Det er en liten dråpe av Hard Rock Cafe her også. Jeg elsker slike steder selv, som har glimt i øyet, sier Riber.

Christine Bykvist er daglig leder for Jimi's Diner. Også hun har jobbet for både Egon og Røft, der hun også var daglig leder for sistnevnte. Foto: Espen Bakken

Sommeren 2017 gikk restauranten som hadde de samme lokalene, Tasting restaurant, konkurs. Riber tror at det igjen er rom for et nytt restaurantkonsept i Nordre gate 24.

- Vi ligger midt i smørøyet, omgitt av utelivet, Byhaven, hotell og vinmonopolet. Dette vil være en lavterskel-restaurant som er folkelig, og ser på restauranter som Graffi, Una, Egon, Super hero og Frati som en et marked vi ønsker å være en del av.