- Trondheim er den nærmeste storbyen til Nordmøre, og vi liker byen veldig godt. Så da vi fant det perfekte lokalet, var det helt naturlig for oss å åpne butikk her, sier Gunn Anne Vinje Lyngstad, daglig leder og gründer av Lanullva til trd.by.

Følg trd.by på Facebook

Strikket ullskjorte til mannen

Historien til Lanullva startet i den lille bygda Lyngstad i Møre og Romsdal. Pappaen til Gunn Anne, Eilif, hadde lange arbeidsdager på gården og kom stadig hjem kald og sliten.

Med en lidenskap for ull og tekstiler tok kona Brit tak i problemet. Det var da hun utviklet det som kalles en Lanullva ullskjorte, som ifølge bedriften har et spesielt luftmønster med pustende egenskaper.

Lanullva har blitt kåret til årets gasellebedrift tre år på rad, og i fjor solgte de ullklær for nærmere 30 millioner kroner.

- Vi har nå tre butikker i Norge. En på Røros, en på Lyngstad og den nye i Trondheim, i tillegg selges en del av klærne våre på Svalbard, sier Gunn Anne.

Tilbyr klær til hele familien

Butikken i Trondheim skal ha fire til fem ansatte, den er 180 kvadratmeter stor og ligger i Søndre gate 19, like ved klesbutikken Gunnar Ree.

- Kolleksjonen til Lanullva begynner å bli stor, og vi tilbyr klær til hele familien. I tillegg har vi spesialprodukter til friluftsfolk og jegere. Vi har også produkter som ikke er klær, blant annet helsetepper, sier hun.

Daglig leder og gründer av Lanullva, Gunn Anne Vinje Lyngstad, sier de gleder seg til å åpne butikk i Trondheim Foto: Privat/Lanullva

Gunn Anne sier de har fått hyggelige tilbakemeldinger fra de andre butikkene i nærområdet.

- De synes det er fint at de kommer flere konseptbutikker i nabolaget, sier hun.

- Hvem blir den største konkurrenten i Trondheim?

- Det er flere som selger ullprodukter, blant annet Nøstebarn. Men jeg tror ikke det blir noe problem, de har sitt konsept og sin kolleksjon, og vi har vår, sier Gunn Anne.

Fått med deg dette? Denne klesbutikken åpner på City Lade

- Gleder oss til å komme til Trondheim

Gründeren påpeker at denne tiden av året passer perfekt for dem å åpne butikk på.

- Jeg tror Lanullva vil passe godt inn i byen og til klimaet. Vi regner med at trønderne tar oss like godt i mot som de gjør her på Nordmøre, og som de har gjort i Røros. Det blir en fin butikk, og vi gleder oss veldig til å komme til Trondheim, sier hun.

Se vår store oversikt! Her kan du handle brukt i Trondheim