trd.by har spurt tre sportsbarer i Trondheim om hvilke planer de har for sommerens fotball EM i Frankrike fra 10. juni til 10. juli.

Lik trd.by på Facebook!

O'Learys

Foto: adresseavisen

Robert Robertson, restaurantsjef ved O'Learys, sier at at de har gledet seg til EM-start i lang tid.

- Vi viser hvert sekund av EM. Her skal du ikke gå glipp av noe, sier Robertson.

- Kommer dere til å gjøre noe annet spesielt i forbindelse med EM?

- Vi kommer til å pynte med litt flagg, og så har vi en konkurranse på gang. Ellers så gjør vi ikke så mye ut av det, sier Robertson.

- Blir det enkelt å få seg et bord hos dere?

- Trønderne er så treige, vet du, hehe. Da jeg forlot jobb torsdag kveld var halve lokalet booket. Men jeg regner med at det kommert til å bli fullbooket til kvelden, sier han.

Lille London

Foto: vegard eggen

Her viser de også hvert sekund av fotballfesten. Og de også sørget for at uansett hvor du går i lokalene, så finner du en skjerm i nærheten.

- Vi har fått ti nye HD-skjermer som er oppe og går, sier Karianne Nordstrand ved Lille London.

Hun sier at det er rundt 20 personer som har booket seg plass til fredagens åpningskamp.

- Det er fullt mulig å ta turen innom uten å booke i forveien, sier hun.

Mellomveien

Foto: anne reisch

I tillegg til å se på EM kan du også delta i et uhøytidelig EM på Mellomveien. Der blir det nemlig arrangert EM i basse.

- I tillegg kjører vi en tippekonkurranse for fotball EM, der heder og ære, samt en plakett du kan henge på veggen, står på spill, sier Dag Nikolai Nilsen ved Mellomveien.

I likhet med de andre stedene, viser de også hver eneste kamp. Han tror det kommer blir bra med folk på fredag.

- Det er noen kamper i innledningsrundene som ikke er så interessante, men på åpningskampen regner vi med fullt hus. I tillegg trekker lag som Italia, Frankrike, Sverige og Spania som regel mange folk, sier Nilsen.

Slik spilles åpningsrunden i gruppespillet:

10.06: Frankrike v Romania11.06: Albania v Sveits, Wales v Slovakia, England v Russland12.06: Tyrkia v Kroatia, Polen v Nord-Irland, Tyskland v Ukraina13.06: Spania v Tsjekkia, Irland v Sverige, Belgia v Italia14.06: Østerrike v Ungarn, Portugal v Island

QUIZ: Kan du dette om Rosenborg?