Det er flere spennende og varierte arrangementer denne helga. Om du vil se en større oversikt, sjekk vår eventkalender trd.events!

Uka-høydepunkt

Hvor: Dødens dal/Studentersamfundet

Når: Varer frem til 27. oktober

Matthew Healy og The 1975 kommer til Dødens dal torsdag kveld. Foto: Andy Kropa

Vi er godt i gang med årets Uka, og denne helga er det også enormt mye som skjer. Du kan for eksempel dra på konsert i Dødens dal med The 1975, Lemaitre og Kakkmaddafakka, Uka Live i Storsalen (utsolgt), vår egen podkast Singelkrisa skal ha live-podkast, du kan dra på veterandisco i Bodegaen, oppleve Karlsson på taket i Circus-teltet eller dra på flammeblåsekurs.

Høstferien på museum

Hvor: Ulike museum i Trondheim

Når: Ulike dager i helga

Kanskje en tur til Rockheim eller et annet av byens museer er noe å gjøre denne helga? Foto: ROCKHEIM

Mange av byens museum har åpent, med eller uten eget opplegg, nå i høstferien. Rockheim har for eksempel «Barnas time», hos Vitenskapsmuseet har de den interaktive utstillingen «Futurum», Vitensenteret har vitenshow, potetrelatert program på Sverresborg museum, musikalsk stund på Ringve, og Justismuseet har åpent hver dag til og med fredag.

Knutsen og Ludvigsen

Hvor: Olavshallen lille sal

Når: Torsdag klokka 18.00

Her fra Knutsen og Ludvigsen Rule Britannia, med Hans Petter Nilsen og Ivar Nergaard. Foto: Leikny Havik Skjærseth

Siden tirsdag har det vært oppsetninger med forestillingen om Knutsen og Ludvigsens univers i Olavshallen. På scenen står Hans Petter Nilsen, Tore B. Granås, Ida Maria Göransson og Sigrid Husjord.

Human Zoo

Hvor: Rosendal Teater

Når: Torsdag klokka 19.00

Forestillingen Human Zoo settes opp på Rosendal Teater nå på torsdag. Foto: Kim Nygaard

Fra begynnelsen av 1800-tallet og til godt ut på 1900-tallet ble utvalgte stammer og urfolk, deriblant samer, sendt på turné i Europa og USA. I tradisjonelle klær, med lavvo og reinsdyr, ble de i dyrehager utstilt for nysgjerrige skuelystne. I forestillingen Human Zoo følger vi en samisk families reise - les mer på trd.events!

Kinopremierer

Hvor: Trondheim kino

Når: Fredag

Denne helga er det premiere på seks ulike filmer: «Brillebjørn på ferie», «Den avskyelige snømannen», «Gemini Man», «Marianne & Leonard - Words of Love», «Swingers» og «Wild Rose». Snurr film!

«Årets vakreste bøker 2019»

Hvor: Lademoen Kunstnerverksteder

Når: Fra fredag klokka 18.00 til og med søndag

Grafill Trøndelag og LKV / Babel Bok inviterer til utstillingen «Årets vakreste bøker 2019» på Lademoen Kunstnerverksteder denne helga. Det er gratis og åpent for alle, og etter utstillingsåpning klokka 18 fredag kveld, er det åpent mellom klokka 12 og 16 både lørdag og søndag.

Øystein Sunde - solo

Hvor: Olavshallen store sal

Når: Fredag klokka 19.00

På fredag blir det soloshow med Øystein Sunde i Olavshallen. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix

I dag kan Øystein Sunde se tilbake på en 50 år lang karriere, og tar med seg sanger og historier fra et langt liv på scenen og i studio. I tillegg kommer han også med nytt materiale - noe ferdig, noe halvferdig.

NM for kor

Hvor: Vår Frue Kirke, Olavshallen lille- og store sal

Når: Fredag og lørdag

Det blir mye korsang i helga! Her fra NM i kor i Vår Frue kirke i 2017. Foto: Sebastian S. Bjerkvik

1600 korsangere fordelt på 58 kor og vokalgrupper skal være med, og det skal konkurreres i 17 ulike klasser. Det hele avsluttes med en NM-finale der seks-sju kor konkurrerer om tittelen «Norgesmester 2019»!

Rosa sløyfe-løpet

Hvor: Start og mål foran Nidarosdomen

Når: Lørdag klokka 12.00 til 14.00

Lørdag arrangeres Rosa sløyfe-løpet her i Trondheim! Her fra 2017. Foto: THERESE ALICE SANNE

I oktober males hele byen rosa, og spesielt nå på lørdag! Rosa sløyfe-løpet skal skape økt oppmerksomhet for brystkreftsaken, og inntektene går til Rosa sløyfe-aksjonen. Løpet, enten om man går eller løper, starter klokka 12.00, og går i hovedsak langs Nidelva.

Åpning av lekepark

Hvor: Stiftsgårdsparken

Når: Lørdag klokka 12.00 til 13.00

Stiftsgårdsparken skal nå bli til en lekepark. Foto: Espen Bakken

Det åpner en helt ny lekepark i Stiftsgårdsparken nå på lørdag, med «kongelig fest» med blant annet hoffnarr, musikk, dans og såpebobler. Les mer på trd.events.

Trondheim Cognac Experience 2019

Hvor: Radisson Blu Royal Garden

Når: Lørdag klokka 13.00 til 18.00

For konjakkentusiaster er det hos Royal Garden det skjer på lørdag. Foto: MIKE SEGAR

Trondheim Cognac Experience 2019 arrangeres for andre gang, der det i fjor kom rundt 300 trønderske konjakkentusiaster. I år stiller arrangørene, La Société de Cognac Trondheim og VinPuls, med et enda større og bredere program. I år kommer blant annet fire berømte konjakkhus med eiere eller kjellermestre. Aldersgrensa er 20 år, les mer på trd.events.

Idol: Åpen precast

Hvor: Scandic Solsiden

Når: Lørdag klokka 13.00 til 16.00

Forrige sesong var det to trøndere, Øystein Herkedal Hegvik og Kristian Raanes, som gikk hele veien til Idol-finalen. Blir det deg neste gang? Foto: Thomas Reisæter/ TV2

For alle mellom 16 og 35 år, som kanskje vil oppfylle sangdrømmen, er det anledning for å prøve seg foran Idols castingteam nå på lørdag! Dette blir ikke vist på tv.

Trondheims-Ørn - Kolbotn

Hvor: Koteng Arena

Når: Lørdag klokka 13.00

På lørdag kan du se Trondheims-Ørn mot Kolbotn - gratis. Foto: Vegard Wivestad Grøtt

Dette er en såkalt Kronekamp, der næringsliv og privatpersoner tar regninga slik at publikum kan oppleve kampen gratis. Denne lørdag er det tabellnabo Kolbotn som kommer til Koteng Arena!

Bob Hund

Hvor: Byscenen

Når: Lørdag klokka 21.30

Svenske Bob Hund byr på konsert på Byscenen. Foto: Anna Brånhede

Svenske Bob Hund har de siste årene tatt en rekke eksperimentelle krumspring, og kunstprosjekt har vært regelen - snarere enn unntaket. Med seg på support har de NSB (The School med Trond Wiger). Aldersgrensa er 18 år.