Det er mange spennende og varierte arrangementer denne helga, og her har vi med åtte av dem. Om du vil se en større oversikt, sjekk vår eventkalender trd.events!

Strikk og lytt

Hvor: Trondheim folkebibliotek

Når: Torsdag klokka 17.30

Ta med det håndarbeidet på biblioteket nå på torsdag! Foto: Shutterstock

Er du glad i å hekle, sy eller strikke, og foretrekker å bli underholdt mens du holder på? Trondheim folkebibliotek inviterer til høytlesning av gode fortellinger og dikt. Det blir også servert kaffe og te, og du kan også komme for å lytte uten håndarbeid også!

Helga Hjorth – om virkelighetslitteraturen

Hvor: Litteraturhuset, Sellanraa

Når: Torsdag klokka 19.00

Forfatter Helga Hjorth kommer til samtale med litteraturviter Pernille Høegh. Foto: Sturlason

Virkelighetslitteraturen har de seneste årene vunnet sterkt frem. Forfatterne deler rundhåndet av seg selv og sine nærmeste, men hva med de virkelige menneskene, som står bak de litterære modellene?

I 2017 utga Helga Hjorth romanen Fri vilje som en reaksjon på søsteren Vigdis Hjorth sin omstridte roman Arv og miljø, og har engasjert seg i debatten rundt virkelighetslitteraturens bruk av personnære opplysninger. Les mer på trd.events.

Kinopremierer

Hvor: Trondheim Kino

Når: Fredag, ulike tidspunkt

Denne helga er det premiere på fem nye filmer. Du kan enten se «Glass», «Second Act», «Shoplifters», «Smaken av Toscana» eller «The Favourite». Snurr film!

Sushi X Kobe

Hvor: Studentersamfundet, Storsalen

Når: Fredag klokka 21.30

I begynnelsen av oktober slapp Sushi X Kobe albumet «Døden lever lengst» til gode kritikker, og har lagt ut på tur over hele Norge.

Fredag kommer de til Storsalen!

Platemesse

Hvor: Crispin Glover Record Shop

Når: Lørdag klokka 11.00 til 16.00

Crispin Glover Record Shop finner du i Olavshallen. Foto: Morten Antonsen

Nå på lørdag kan du dra få kjøpt både nye og brukte CD-er og LP-plater utenfor platebutikken, og i nabolokalet, i Olavshallen.

Fiksefest på hovedbiblioteket

Hvor: Trondheim folkebibliotek

Når: Lørdag klokka 12.00 til 15.00

Trenger du å fikse noe? På biblioteket denne lørdagen kan du fikse ødelagte tekstiler, PCer og andre digitale dingser og annen småelektronikk. Helt gratis!

Nidaros Jets - Frøya Basket

Hvor: Husebyhallen

Når: Lørdag klokka 15.00

Det blir trønderoppgjør i toppserien i basket denne helga! Trondheims eget lag, Nidaros Jets, møter Frøya Basket. Les mer på trd.events.

The Illusions of Alexx Alexxander

Hvor: Olavshallen store sal

Når: Lørdag klokka 18.00

Statsminister Erna Solberg har tidligere fått ta del i magien til Alexx Alexxander. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Alexx Alexxander inviterer til en helaften fylt med humor, mystikk og illusjoner, hvor grensen mellom illusjon og virkelighet vil opphøre.

Alexx har tatt illusjoner til et nytt nivå og vist Norge at dette ikke handler om kaniner fra flosshatt, men derimot motorsykler, sirkelsager og brennende spyd.