«Lov og orden», som først hadde premiere i 1990, er fornyet for sesongen 2023-2024, etter at serien i fjor gjorde comeback etter å ha blitt satt på en lang pause i 2010, ifølge Deadline.

Det gjelder også spinoffserien som kom i 1999, «Lov og orden: Spesialavsnittet» – eller «Special Victims Unit», som er den eldste liveaction fjernsynsserien i USA med over 530 episoder hittil.

Der har etterforskeren Olivia Benson, spilt av Mariska Hargitay, kjempet utrettelig for lov og orden – og rettferdighet for ofrene for seksuelle overgrep. Taylor Swift er en så stor fan at hun har oppkalt en av kattene sine etter Olivia Benson-karakteren.

Her er TV-produsenten Dick Wolf (t.h.) sammen med Chuck D, Mariska Hargitay og Ice-T da sistnevnte fikk stjerne på Hollywood Walk of Fame i februar. Foto: AP

Også tredje «Lov og orden»-serie fortsatt i sving, «Law & Order: Organized Crime», er fornyet for kommende sesong, i likhet med Dick Wolfs franchise viet Chicago, seriene «Chicago Med», «Chicago Fire» og «Chicago P.D». Til sammen er seriene hans oppe i 84 sesonger samlet etter fire tiår.

– Vi forstår den følelsesmessige forbindelsen vårt publikum har med disse karakterene, sier Lisa Katz, president for NBCUniversals manusdrevne TV-satsing.