Det var en mørk høstkveld i 2013. Petter Kverneng var på helgetur i Trondheim og var på vei tilbake til hotellet etter en tur på byen.

Men først skulle han innom Burger King for litt nattmat.

- Da så jeg en fyr i en litt rar bekledning. Han gikk i en Star Wars-pysjamas og forsvant oppover Kattveita, som ligger mellom Burger King og et hotell, forteller Kverneng.

Lik trd.by på Facebook

- Insisterte på å klatre

Etterhvert møttes Kverneng og mannen i pysjamas i Kattveita.

- Han begynte å snakke om at det var noen som ventet på ham oppå taket. Jeg fortalte ham at det hørtes ikke trygt ut. Han insisterte på å gjøre det, sier Kverneng, og avtalte med mannen i pysjamas om å filme ham på vei opp.

- Du prøvde ikke fysisk å stoppe ham?

- Nei, jeg gjorde ikke det. Jeg er ikke så glad i fysisk interaksjon med fremmede menn i mørke bakgater. Dessuten, hvem er vel jeg til å holde en mann tilbake fra å nå sine mål? Fra spøk til alvor, hadde jeg vel heller ikke forutsett at det skulle gå som det gikk, svarer Kverneng.

I videoen kan du høre Kverneng be mannen om å komme ned igjen. Og det gjorde han. Ufrivillig.

- Gikk bra

Takrenna ga etter og gikk i bakken med mannen klamrende rundt. På videoen kan du høre at Kverneng har en kort samtale om å legge klippet ut på Youtube. Så går det hele i svart.

- Hva skjedde videre?

- Jeg ringte til 113 og det kom både politi og sykebil til stedet. Så gikk jeg på Burger King for å kjøpe meg mat, sier Kverneng.

Det var ikke siste gangen Kverneng så pysjamas-mannen.

- Han gikk rundt i gata utenfor mens jeg spiste. Helsepersonellet må ha gått god for at han kunne ta vare på seg selv, sier Kverneng.

Pysjamas-mannen kan få penger

Filmen ble lastet opp på Youtube ei snau uke etter ulykken. Nå har den 80 000 visninger og Kverneng har solgt rettighetene til et amerikansk firma, som har over 19 millioner visninger på sin Youtube-konto.

Derfor vil Kverneng gjerne prate med pysjamas mannen.

- Jeg har tjent noen kroner på videoen i etterkant. Derfor vil jeg gjerne vite hvem han er, så han kan få en bit av kaka, sier Kverneng.