«Nytt på Nytt» har besluttet å åpne dørene for publikum igjen når sesongen sparker i gang fredag – mens «Lindmo» sier nei til publikum i salen, melder Kampanje.

NRK droppet publikum under innspillingen av begge programmene, så vel som under «Alle mot 1», da Norge ble stengt ned i mars.

«Nytt på Nytt»-programleder Bård Tufte Johansen er strålende fornøyd, sier han til nettstedet:

– Det var rart og underlig å ikke ha publikum i studio, så vi gleder oss til å få folk i salen igjen. Selv om de er så få at vi kanskje kommer til å føle at vi er under middels populære, sier Tufte Johansen med referanse til at det med myndighetenes anbefalte smitteverntiltak blir 37 publikummere – og ikke de vanlige 170.

«Lindmo» gjør stikk motsatt, men ifølge prosjektleder Trine Sollie er det med «tungt hjerte»

– Dagens helt nødvendige krav til smittevern er ikke forenelig med 200 publikummere til stede i vårt studio, men vi gleder oss til å kunne åpne dørene igjen så snart det er forsvarlig, sier Sollie til Kampanje , mens programleder Anne Lindmo prøver å se det positive i situasjonen:

– Jeg elsker å fylle salen med publikum fordi det gir masse heftig energi i rommet – nå, med tomme tribuner øyner vi mulighet for å lage enda mer intense og fokuserte intervjuer fordi gjestene ikke blir distraherte eller nervøse av at rommet er fullt av folk, sier hun.