– Vi er mer enn utrolig fornøyde med å ha signert Tore og Steinar Sagen og Bjarte Tjøstheim, og vi gleder oss veldig til å jobbe med dem, sier Siv Juvik Tveitnes, konserndirektør for Schibsteds nyhetsmedier.

Schibsted News Media skal satse på et abonnementsbasert podkastprodukt. Og Sagen-brødrene og Tjøstheim er ikke de eneste som melder overgang fra NRK. Herman Flesvig og Mikkel Niva, duoen bak Norges største podkast «Friminutt», blir også en del av Schibsteds nye podkast-satsing.

Garanterer like meningsløst innhold, fjas og moro

«Etter snart tre år med «Friminutt», så er det på tide at vi trekker inn i klasserommet og begynner å jobbe litt for pengene. Når det gjelder selve innholdet vi skal lage, kan vi garantere like meningsløst innhold, fjas og moro som før», sier Herman Flesvig og Mikkel Niva i en felles uttalelse.

Podkast-avtalene til Flesvig, Niva, Tjøstheim og Sagen-brødrene er med Schibsted, og ikke med de enkelte mediehusene, heter det i pressemeldingen.

– Vi forstår at denne gode nyheten vil generere en hel masse spørsmål, men på grunn av avtalene vi har med våre kommende podkast-stjerner, samt konkurranseforhold, er det fortsatt en del informasjon vi ennå ikke er klare til å dele, sier Siv Juvik Tveitnes.

«Friminutt» på NRK ut 2021

«Friminutt med Herman og Mikkel» blir å høre på NRK ut 2021. Deretter vil duoens nye podkast ligge bak betalingsmur hos deres nye arbeidsgiver Schibsted.

Det melder Kampanje , som også skriver at trioen i «Radioresepsjonen» – som også er snappet opp av Schibsted – vil arbeide med ulike prosjekt i NRK frem til sommeren.

– Vi er i lydens gullalder, og jeg skjønner godt at Schibsted vil være med i gullrushet og at de derfor har gjort avtaler med noen av profilene i NRKs mest populære podkaster. Vi synes det er kjempesynd, de er fine folk som lager godt innhold for NRK, sier radiosjef i NRK, Cathinka Rondan.

Hun bekrefter overfor nettstedet at podkastprofilene verken kommer til å ta med seg programkonseptene over til Schibsted eller fortsette å lage podkastene hos NRK.

Hos Schibsted vil deres nye podkaster utelukkende ligge bak betalingsmur, som et abonnementsprodukt der lytterne betaler en fast sum hver måned for eksklusiv tilgang til flere podkaster.

Ifølge NRKs underholdningssjef Charlo Halvorsen vil podkastovergangen ikke påvirke andre produksjoner Niva og Flesvig gjør med NRK.

– Nei, dette er jo en ren lydavtale som de gjør med Schibsted. Så TV-produksjoner gjør de forhåpentligvis videre med NRK. Vi har ikke gjort noen avtaler for 2022 og fremover, men det håper vi på, sier Halvorsen.