Siden den gang har han hatt en karriere fylt opp med både suksesser og enkelte flopper – for nå å lande i Venezia med dramaet «The Whale», som har gjort ham til en av årets Oscar-favoritter.

– Reisen min hit har handlet om å utforske så mange karakterer som mulig, sier Fraser i møte med pressen. Han møter opp sammen med regissør Darren Aronofsky og to medspillere i filmen. Han legger til:

– Fyren jeg spiller her er den mest heroiske personen jeg noen gang har spilt. Hans superkraft er å se det gode i andre mennesker.

«The Whale», som er basert på et teaterstykke, er historien om den overvektige høyskolelæreren Charles. Han bor alene etter at han forlot familien da han ble forelsket i en mannlig student. Nå innser han at han kanskje ikke har så lang tid igjen å leve, og han vil gjerne ha kontakt med tenåringsdatteren (spilt av Sadie Sink, kjent fra «Stranger Things») igjen. Hun hater ham imidlertid fortsatt, for sviket mot henne og moren.

Darren Aronofsky sier om sitt skuespillervalg:

– Det tok meg ti år å finne riktig skuespiller. På mange måter var det en enorm utfordring. Jeg tror jeg tenkte på hver eneste skuespiller der ute. Men det sa aldri klikk.

– Men så fikk jeg se traileren til en brasiliansk lavbudsjettfilm der Brendan hadde en rolle. For meg var det som om et lys ble slått på. Jeg møtte ham i New York, og jeg fikk ham og Sadie til å lese manuset. Det var så bra at jeg fikk frysninger.