Det var en gang en konge: Nokia 3310 ble født til finske foreldre 1. september 2000.

Nyoppladet og ganske kul ble mobiltelefonen sendt ut i verden, og fikk straks en stor tilhengerskare.

126 millioner eksemplarer ble laget av evighetsmaskinen, før markedet var mettet og produksjonen stanset i 2005.

En litt mer moderne versjon av Nokia 3310 skal nå ut på markedet.

17 år etter den første lanseringa, har kjempen Nokia våknet og tilsynelatende bestemt seg for å vekke Nokia 3310 til live, skriver Venturebeat.

Det finske, uavhengige selskapet HMD Global Oy har skaffet seg lisens og enerett til Nokia-merkevaren, og ønsker å ekspandere fra hovedkvarteret sitt i Espoo.

Opp fra dvalen

Snart lanserer HMD flere Nokia-telefoner rundt om i verden. Flaggskipet Nokia 6 er en såkalt smarttelefon basert på Android Nougat.

Likevel er det ryktet om som nettstedet Venturebeat videreformidler, og som flere etablerte medier har fanget opp, som nok vil interessere flest mobilbrukere:

En litt mer moderne versjon av 3310 skal nå ut på markedet.

Pris: Rett over 500-lappen

Vidunderet kommer først til Amerika og Europa, og prisen er forventet å ligge på 59 euro, eller 522 kroner etter torsdagens kurs. Det er rimelig hvis du har lyst på en nostalgitripp.

Journalisten som slapp nyheten på Venturebeat heter Evan Blass, @evleaks på Twitter, og har spesialisert seg på å være først ute med å lekke info om nettbrett og smarttelefoner.

Mer info om 3310 er ventet søndag 26. februar, når HMD holder lanseringsevent på årets Mobile World Congress, i Barcelona.

Et vakkert eventyr

Litt fakta om barnet: 11,3 centimeter langt, 4,8 bredt og 2,2 centimeter tykt var nurket 3310, da det kom til verden.

En populær aktivitet var å skifte deksel, i alskens farger.

Over den tykke kroppen, hadde telefonen 15 taster: En menytast, en tilbaketast merket med «C» og en tast for å gå opp eller ned.

Hvis en for eksempel skulle skrive bokstaven c, måtte en trykke tre ganger på 2-tallet, hvis ikke en hadde aktivisert språksenteret i Nokiaen og brukte T9-ordlista.

Skjermen hadde 84 piksler oppover og 84 piksler bortover. Til sammenligning har Iphone 6S 1334 ganger 750 piksler.

Nyvinninger som kalkulator, stoppekloke og påminningsfunksjon, var uvanlige i 2000, opplyser Wikipedia, og den maksimale lengden på tekstmeldinger var tre ganger lenger enn det som var standard.