Nå er det snart duket for en såkalt prequel, altså en fortelling som tar for seg det som utspiller seg i tiden før den originale serien. Denne gangen skal vi få følge dronning Charlottes liv som ung kvinne – og få ta del i hennes reise til makt og suksess.

Den seksdelte miniserien «Queen Charlotte: A Bridgerton Story» har verdenspremiere på Netflix 4. mai, og India Amarteifio, kjent fra TV-serien «Sex Education», spiller den unge dronning Charlotte.

Julia Quinn (50) hoppet av legestudiene ved Yale-universitetet for å skrive romantiske bøker. En av hennes mange serier, «Bridgerton», er nå blitt storsuksess i serieversjon på Netflix. Foto: Roberto Filho

TV-serien «Bridgerton» er basert på romaner av forfatter Julia Quinn. Om sin inspirasjon har den amerikanske forfatteren uttalt til NTB:

– Regency-tiden i Storbritannia har alltid vært en svært populær setting for sjangeren historisk romantikk. Det er så pass langt tilbake i tid at det hele har fått et eventyrlig skjær over seg. Men samtidig er det nært nok opp til vår tid, slik at jeg kan få karakterene mine til å tenke og handle på måter som gir gjenklang for samtidens lesere.