Ghana

"Chocolate makes everything better" er slagordet som runger igjennom det vestafrikanske landet 14. februar. Det er nemlig innført den nasjonale sjokoladedagen på valentinsdagen.

Den lokale kakao- og sjokoladeproduksjonen hylles med at hoteller og restauranter sprer kjærlighet til folket med hjelp av sjokolade. Og som vi alle vet, går sjokolade og kjærlighet hånd i hånd.

Lik trd.by på Facebook

Filippinene

Hva med å gifte seg på samme tid og sted i selskap med hundrevis av andre kommende ektefeller? Dette er faktisk noe man kan se under "massebryllupene" på valentinsdagen på Filippinene.

På Filippinene er det ikke unormalt å benytte anledningen til å ta forholdet et steg lenger på valentinsdagen. Det har vært bryllup med 1.500 par involvert på denne dagen.

Peru

I Perus hovedstad har også dyr mulighet til å være med på valentines day. Foto: shutterstock

Hvis ikke massebryllup er noe for deg, kanskje det er noe for kjæledyret ditt? Da kan du sende den til Lima for å delta i et bryllup hvor dyrene finner koner og menn på valentinsdagen.

Hundrevis av ektefeller i dyreverden, deriblant noen velkledde pinnsvin, ble gift i fjor. Initiativtaker Andre Lanatta, gjør dette for å rette oppmerksomhet mot ansvarlig dyrehold.

India

Her markerer et par dagen med dans i New Delhi, tross kontroversene det kan skape. Foto: ntb scanpix

De siste årene har valentinsdagen blitt stadig mer populær i India. Reklame og produkter i forbindelse med markeringen blir stadig mer fremtredende. Men ikke alle er i det romantiske hjørnet på denne dagen. Medlemmer av det konservative partiet Shiv Sena er et eksempel på dette.

De har opp oppigjennom årene stjålet og brent valentinskort, klippet av håret til par som som viser sin romanse i offentlighet og invadert restauranter. Grunnen er blant annet at de mener markeringen oppfordrer til vulgære handlinger.

Estland

I likhet med Finland, vil Estland inkludere mer enn bare parforhold den 14. februar. De kaller dagen "vennedagen", hvor man ikke bare feirer romansen, men også vennskap og familie.

Er du singel på valentinsdagen, kan du ta turen til Estland for å bli med på en busstur for å finne kjærleiken. I bussen kan du møte andre single, og forhåpentligvis finne drømmepartneren på reisen.

Lite action på Tinder? Dette kan være grunnen!

USA

Vi alle vet at valentinsdagen i USA er en langt større happening enn det er i lille Norge. Men var du klar over hvor mye penger det går med til den store dagen?

Gjennomsnittlig bruker amerikanerne til sammen over 150 milliard kroner (!) på mat, reiser, gaver og godteri. Og det er ikke bare til partneren det gis gaver til. Til sammen bruker de 367 millioner kroner årlig på sine kjæledyr på denne dagen.

TRONDHEIM: Dette symbolet på kjærlighet må fjernes

Sør-Afrika

Feiringen av valentinsdagen i Sør-Afrika begynner gjerne god tid i forveien. Butikker blir dekorert med blomster, hjerter og tradisjonell afrikansk pynt. Hoteller, restauranter og nattklubber i byene er fullspekket både før og etter selve dagen.

Det er en tradisjon at Sør-Afrikanske kvinner fester navnet til den de har i kikkerten på et av ermene sine . På den måten kan gutta lett finne ut hvem som er interesserte i dem, men kanskje med en viss fare for at kleine situasjoner oppstår.