For det første er det en gutt i hovedrollen. Og for det andre, denne gangen utspiller handlingen seg på landsbygda. Mer nøyaktig Hadeland i Oppland.

Ellers er selvfølgelig mye det samme. Alt skjer i «sanntid». Og vi kan følge karakterenes mobil-liv, deres snapchat-samtaler, instagram-liv og så videre.

Og igjen er det den vanskelige overgangen fra videregående skole til «voksenlivet» som er tema.

Storby-smell

Sesong 3 hadde premiere 28. oktober, og karakterene har allerede vært med på Halloween-feiring og det er helt tydelig at hovedfyren har sine issues.

Markus (Alfred Ekker) er hovedkarakteren i sesong 3 av «Blank». Foto: NRK

Hva det går i? Kort fortalt, ifølge en pressemelding fra NRK: Markus, en 19 år gammel elektriker som var den kuleste fyren på Hadeland (russepresidenten med de feteste kompisene og den fineste dama), flyttet til Oslo for å jobbe - og har tilsynelatende gått på en smell i møte med storbyen.

Han flytter hjem igjen og prøver å finne tilbake til det gamle livet sitt. Men det er gjerne ikke så lett når alle vennene har flytta, elevene på videregående er mest opptatt av hverandre og dama er oppslukt av russetida.

Dama Karoline (Sofie Albertine Foss) er mest opptatt av å planlegge russetida. Foto: NRK

Siste sesong

Sesong 3 blir den aller siste i «Blank»-serien, melder NRK., som håper at den har gitt unge voksne en hjelpende hånd - og en følelse av å ikke være alene.

– Vår research har vist at mange 19-åringer er lite forberedt på det som venter når de trygge rammene fra oppveksten er borte. En i aldersgruppa fortalte oss: «Jeg trodde videregående var vanskelig, men nå skjønner jeg at det er livet som er vanskelig».