Fredag kveld holdt han hele to show for stand-up-glade trønderne. En smilende fyr møter oss i sentrum av Trondheim. Nils-Ingar Aadne, best kjent som komikeren Nilsi, er på norgesturné med sitt nye show Ego. Trondheim har behandlet Nilsi godt, foreløpig.

– Det er helt strålende å være her. Det er alltid fint å komme til Trondheim; det er jo en av de største byene i Norge og jeg har jobbet en del her tidligere.–Ler trønderne av vitsene dine?

– Ha, ha, ja de gjør jo faktisk det, og derfor er det gøy å være her!

Men hvor trøndersk er du? Ta denne quizen og sjekk deg selv!

Vanskelig å beskrive seg selv

– Hvordan vil du beskrive deg selv?

– Jeg kommer ikke utenom «sporty». Jeg bruker ganske mye tid på trening, jeg løper mye og går på ski, sier Nilsi.

Han titter litt tankefull rundt i kafeen vi befinner oss i.

– Dette var vanskelig. Men jeg tror jeg også må si «arbeidsom», hvis jeg først skal si noe positivt. Jeg holder på med mye og er en aktiv komiker.

Det blir stille igjen, han tenker hardt.

– Uff, kommer ikke på noe mer jeg. Men jeg håper folk vil beskrive meg som en hyggelig fyr! Tror også mange ser meg som det motsatte av en brautende komiker, og heller nesten litt beskjeden.

Denne dama er ikke spesielt brautende, men vil gjerne kvitte seg med barnestjerne-stempelet!

Fra amatør til fulltidskomiker

Nilsi har levd av å jobbe som komiker på fulltid siden han var 23, og har nå holdt på i ti år.

– Det er kanskje ikke så mange som vet det, men jeg jobbet som komiker lenge før jeg var med på Senkveld med Thomas og Harald. Hvordan det hele startet var egentlig tilfeldig, men jeg hadde interesse for sjangeren. Jeg prøvde først på en amatørscene, gikk på trynet og prøvde igjen, sier han.

– Du får andre til å le, men hva får deg til å le selv?

– Du stiller så mange vanskelige spørsmål, he, he. Jeg tror jeg ler ganske mye av dårlig humor. Neida, jeg kan le av mye gøy! Folk som forsnakker seg, for eksempel. Eller, i stad lo jeg skikkelig av et youtube-klipp av en hund som tryna, smiler han.

Egoisme til folket

Nilsi forteller at showet hans generelt handler mye om egoisme, og om hvor godt vi har det i Norge.

– Jeg visste lenge at showet skulle handle om det nye, rike Norge, men så var jeg veldig usikker på tittelen. Til slutt landet vi på Ego. Det passer også bra fordi det er et soloshow: det er jo bare meg, og sånn sett er det jo et ego-prosjekt.

Nilsi måtte også ta et dypdykk i sin egen egoisme under produksjonen av showet.

– Det var selvgranskende og brutalt, men det var spennende se sin egen egoisme. Han jeg har jobbet sammen med om regi pirka litt borti følelsene mine; «nå er du egoistisk». Det var jo litt tøft å måtte se seg selv når man vanligvis ser etter humoren i alle andre.

Følg trd.by på Facebook

«Kommer det folk i kveld?»

Det føles forøvrig ikke tøft lenger nå som showene er i gang, og Nilsi gleder seg til å reise rundt i Norge.

– Hva er dine forventinger til turnéen?

– Jeg har store forventinger! Jeg knytter meg gjerne til spenningen om det dukker opp folk på showene i det hele tatt. Det er jo det alle artister lurer på «kommer det folk i kveld?», liksom. Nå kommer det i det minste folk på showene i Trondheim!

Nilsi har likevel ikke forventinger om at det skal bli helt utsolgte hus.

– Så stor er jeg ikke. Men showet er ikke bare noe små-greier med sammenrasket materiale, det er en forestilling. Jeg har skrevet noe jeg vil formidle, og håper det når ut til folk.

Nilsi er kjendis, men ta denne quizen og se om du kan navnet på disse kjente trønderne?